Matematik

Differentialregning, ARGH!

07. april 2011 af Sunshine01 (Slettet) - Niveau: A-niveau

 En linje l har ligningen y = -2 x + 1.

Det oplyses, at linjen l er tangent til grafen for funktionen f(x) = x2 + bx + c i punktet P(1,f(1))


Gør rede for, at f ' (1) = -2 og f(1) = -1, og bestem tallene b og c.

Kan nogen hjælpe?


Brugbart svar (1)

Svar #1
07. april 2011 af peter lind

Hvis linjen skal være tangent til f(x) i et punkt (x0, f(x0)) skal punktet ligge på linjen hældningen af linjen være f'(x0).


Skriv et svar til: Differentialregning, ARGH!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.