Matematik

Hjælp haster!!!!!

07. april 2011 af RealMadrid10 (Slettet) - Niveau: B-niveau

 en trekant oplyses at C= 90º  ,  b= 3 og c= 6        find vinklerne A og B samt siden a..

Det første jeg gjorde var at jeg tog pytagoras-sætningen  3^2 - 6^2 = 27            <---------  men er det så lille c jeg har fundet???


Svar #1
07. april 2011 af RealMadrid10 (Slettet)

Har fandme glemt hvordan man løser det, det plejer at  være så skide nemt men nej


Brugbart svar (1)

Svar #2
07. april 2011 af mathon

                      a = √(c2- b2) = √((c+b)(c-b)) = √((6+3)(6-3)) = √(32·3) = 3√(3)

                      cos(A) = b/c = 3/6 = (1/2)

                      A = cos-1(0,5) = 60º


Svar #3
07. april 2011 af RealMadrid10 (Slettet)

 c^2+b^2=a^2     <-------- det jo normalt for pytagoras sætning for at finde lille a?


Svar #4
07. april 2011 af RealMadrid10 (Slettet)

 Hvorfor så mange paranteser?


Brugbart svar (0)

Svar #5
07. april 2011 af Dulugtergrimt (Slettet)

Jeg synes du kører rundt i forskellige begreber.

Pythagoras sætninger siger, i ord: kvadratet på hosliggende katete + kvadrattet på modstående katete = kvadratet på hypotenusen.

Dermed er c^2+b^2=a^2 kun gældende, såfremt a er hypotenusen.

Det er btw. ikke nødvendigt at sige "lille a". Det ligger ligesom i "a", idet A er skrivemåden for et stort A :P

Parenteserne er btw. nødvendige, for at holde styr på regnearternes hierarki.


Skriv et svar til: Hjælp haster!!!!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.