Matematik

integraler haster!!!!

07. april 2011 af smilme (Slettet)

Hej. Jeg skal besteme nedenstånde ubestemte integraler ved hjælp af substitution. Håber der er nogen der gider hjælpe her.

∫ln(x2) / x    dx

jeg ved her at t = ln(x2) og dt = 2/x dx   

men så kan jeg ikke komme videre

∫(sin2 x + cos2 x) dx

her ved jeg hvad den indre er altså t er.

∫x / √x2 + 6  dx

Jeg ved at at t = x2 + 6 og dt = 2x 

∫cos2 x * sin x dx

Her ved jeg heller ikke hvad den indre er

∫6x / x2 - 4  dx

Her ved jeg at t = x2 - 4 og dt = 2x

tak på forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. april 2011 af Andersen11 (Slettet)

Indsæt substitutionen i det første integral, så det bliver

∫ ln(x2) / x dx = ∫ t · (1/2) dt

Udfør integrationen og substituer tilbage.

2) I det næste integral, benyt at sin2(x) + cos2(x) = 1

3) Indsæt substitutionen:

∫ x / √(x2 + 6) dx = ∫ (1/2)/√t dt

Udfør integrationen og substituer tilbage

4) Benyt, at sin(x) dx = -d(cos(x))

5) Udfør substitutionen, integrer, og substituer tilbage.


Skriv et svar til: integraler haster!!!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.