Debat

Dilemma..

07. april 2011 af Abauuz

Hej Sp.

Jeg går i niende klasse, og skal til og gå i tiende klasse, fordi mit snit (5,2) ikke er højt nok til en gymnasiel uddannelse.7

Min store drøm er at blive noget inde for matematik/fysik/kemi - da jeg er bedst til dem. Men tror I det kan lad sig gøre at kæmpe sig igennem tiende klasse, så man kan blive optaget på en gymnasiel uddannelse. For jeg ikke kommer på gym, efter tiende, bliver det HG -> Butikselev - Ved lønnen er meget lav, og jeg gider ikke den uddannelse.

Hvad skal jeg gøre??

På forhånd tak!


Brugbart svar (1)

Svar #1
07. april 2011 af joje2204 (Slettet)

 Hvis du gider arbejde for det kan du sagtens hæve din karakter til over 7 i 10. klasse og gennemføre gymnasiet bagefter dette. Det kræver bare den rette motivation og viljestyrke til at arbejde for det.

Du skal dog vide at Mat/fys/kemi er den hårdeste linje på gym. du skulle måske overveje noget mat/fys/biologi eller mat/fys/naturgeografi - alt afhængig af hvad dig gymnasium udbyder og hvor meget du vil mat/fys/kemi linjen selvfølgelig :)

God arbejdslyst!


Brugbart svar (1)

Svar #2
08. april 2011 af Djemba (Slettet)

Det kan du sagtens. Det kræver selvfølgelig en indsats. Gør dig selv den tjeneste at være motiveret fra start af, kom godt ind på dine lærere, du kan måske fortælle dem at du meget gerne vil på gymnasium bagefter, på den måde har du sat lidt pres på dig selv og på den måde er dine lærere klar over at her kommer en som gerne vil gøre en indsats og det værdsætter en lærer altid. Især i tiende klasse kan jeg forestille mig, fordi mange kommer i tiende klasse, uden at være særligt motiveret, måske uden endda at vide, hvad de vil. De problemer har du ikke - det er din fordel, brug det.


Brugbart svar (1)

Svar #3
08. april 2011 af Jerslev

#0: Hvis dit snit ikke var højt nok kunne du have insisteret på en optagelsesprøve til gymnasiet.

Anyway, naturligvis kan det lade sig gøre, hvis du gerne vil og gerne vil kæmpe for det.

#1: Om det er den hårdeste linje er vel relativt. Under den gamle reform havde jeg matematik, fysik og kemi på A-niveau, men jeg havde det nu ikke specielt hårdt. Personligt ville jeg have haft det hårdere på en engelsk, tysk og fransk på A-niveau linje.

- - -

mvh

Jerslev


Svar #4
08. april 2011 af Abauuz

 Tak for jeres svar, rådene vil bruges!

og#3 Tror også jeg vil havde det på samme måde som dig, at engelsk,tysk og fransk A-Niveau vil være hårdere!


Brugbart svar (1)

Svar #5
12. april 2011 af Anne1241 (Slettet)

Tag dog HF det er en gymnasiel uddannelse præcis det samme som STX ud over at det kun er eksamen der tæller i HF - det åbner for alle døre samme som STX ...HF kræver kun 10 kl. ingen gennemsnit og du kan blive hvad du vil

http://www.aarhusakademi.dk/index.php?option=com_content&view=article&id=88&Itemid=68


Brugbart svar (1)

Svar #6
23. april 2011 af Thinkpositive (Slettet)

 Hvis du kæmper igennem 10. klasse så der ingen der kan stoppe dig for at blive optaget på et gym....

Jeg havde været i introkursus i hg (Niels Brock, Islandsbrygge), det er MEGET ULTRA EKSTREMT KEDELIGT efter min og resten af holdets mening... Det er ensrettet, man skal bl.a. kunne finde ud af en computers byggelse...

Det er pænt anderledes fra et HHX gymnasie, fordi man på Hg bare bliver installeret på at kunne drive en forretning, som medarbejder...

Der var en lærer som fortalte os til at hvis vi ville tage HG i fremtiden, så skulle vi vælge en vidergående uddannelse efter, fordi HG eksamen ikke er "stærk".. Og senere hen i arbejdsmarkedet kræver man arbejdere med en længere uddanelse og ikke bare et to årig gym.udd. 

  


Skriv et svar til: Dilemma..

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.