Matematik

Reducering

09. april 2011 af zuku (Slettet) - Niveau: B-niveau

 Hej studieportalen. 

Det er virkelig lang tid siden jeg har arbejdet med denne opgave, og jeg har langsom glemt hvad man gør. Vil I hjælpe mig med at genopfriske min hukommelse? :)

10*a*b^5/5*a*b^2

undersøg, om x=11 er løsningen til ligningen √x-2=3

Tak på forhånd!


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. april 2011 af mette48 (Slettet)

Skriv nogle () så man kan se hvad der er tæller og hvad der er nævner


Svar #2
09. april 2011 af zuku (Slettet)

 (10*a*b^5)/(5*a*b^2)


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. april 2011 af AskTheAfghan

( 10a·b5 ) / (5a·b2 )   =   ( 10a / 5a ) · ( b5 / b2 )   =   2 · b5-2   =  2· b3

Ja, x = 11 passer til løsningen, da √(x - 2) = 3   <=>   √(11 - 2) = 3   <=>  √(9) = 3


Svar #4
09. april 2011 af zuku (Slettet)

 Tusind tak for hjælpen :)


Skriv et svar til: Reducering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.