Matematik

Pap

09. april 2011 af zuku (Slettet) - Niveau: B-niveau

 Hej studieportalen.

Jeg har problemer med denne opgave:

Figuren viser et kvadratisk stykke pap med sidelængden 10. I papstykket er der klippet et kvadratisk hul med sidelængden x.

a) bestem arealet af det grå område, hvis x=2. (Papstykket som har et hul er grå)
    bestem et udtryk for arealet af det grå område som funktion af x.

på forhånd tak :)


Brugbart svar (4)

Svar #1
09. april 2011 af MTO (Slettet)

Papstykket uden det kvadratiske hul udskåret har arealet 10^2 = 100. Det udskårede hul har arealet 2^2 = 4. Træk 4 fra 100, og det er pappets areal.

Og netop sådan udregnes arealet, træk arealet af hullet fra 100. Arealet af hullet er x^2, så arealet A bliver udtrykt ved x således:

A = 100 - x^2


Svar #2
11. april 2011 af zuku (Slettet)

 Mange tak for hjælpen!


Skriv et svar til: Pap

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.