Matematik

polynomiumsbrøk, hjælp

10. april 2011 af aandersen2 (Slettet)

(6x+1) * (3x2 -14x)                                    = 6x*3x2 + 6x*-14x + 1*3x2 + 1*-14x =  ??
(3x2 – 14x – 1) * (2x)                                = 3x2*2x + -14x*2x + -1*2x = ??
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. april 2011 af Andersen11 (Slettet)

Hvad går din opgave ud på her?


Svar #2
10. april 2011 af aandersen2 (Slettet)

hjælp!!!

12x^3 + 3x^2 – 68x = 0

hvordan regner jeg den ud???


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. april 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Sæt x udenfor som faktor på venstre side og benyt nulreglen. Der fremkommer så en 2.-gradsligning, der kan løses.


Svar #4
10. april 2011 af aandersen2 (Slettet)

forstår ikke hvordan jeg skal sætte x udenfor, hvordan får jeg ^3 væk, så jeg kan finde nulpunkterne, for en almindelig andengradsligning, som du selv siger?


Brugbart svar (0)

Svar #5
10. april 2011 af Andersen11 (Slettet)

#4

x er jo en fælles faktor i hvert led på venstre side:

12x3 + 3x2 - 68x = 0 ⇒ x·(12x2 + 3x -68) = 0

Brug nu nulreglen.


Svar #6
10. april 2011 af aandersen2 (Slettet)

aha tak skal du have :-)


Svar #7
10. april 2011 af aandersen2 (Slettet)

x = -2.5088 og x = 2.2588 og x = 0??


Brugbart svar (0)

Svar #8
10. april 2011 af ThaDoews (Slettet)

Din andengradsligning krydser x-aksen i x=-2.5088 og x=2.2588.

Din tredjegradsligning vil så krydse x-aksen i et punkt: x=0, hvor x=-2.5088 og x=2.2588 så vil være ekstremaer...


Brugbart svar (0)

Svar #9
10. april 2011 af Andersen11 (Slettet)

#8

Nej, det er ikke korrekt. 3.-gradsligningen har de to rødder fra 2.-gradsligningen samt x=0 som rødder. Resultatet i #7 er korrekt.


Brugbart svar (0)

Svar #10
10. april 2011 af ThaDoews (Slettet)

Ja, min fejl ;)


Skriv et svar til: polynomiumsbrøk, hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.