Engelsk

Hvorfor vil I ik' svare?

11. april 2011 af cillekaa (Slettet)

 Hej alle sammen, igen:) SKRIVER IGEN; SÅ NOGLE KAN HJÆLPE MIG.

Jeg skal her til sommer til mundtlig engelsk og har virkelig brug for jeres hjælp.

Mundtlig engelsk starter først med at eleven skal tale engelsk i 5 min, hvor læren og censoren høre, derefter er der en diskussion/samtale mellem eleven og læren (censoren). vi har sammen i klassen valgt nogle temaer fra Blue Cat 9 og derefter har vi valgt nogle "underemner" udfra temaerne. Jeg har valgt temaet LOVE og mit under emne er: "Love between different cultures/religions". Er der nogle der kan hjælpe mig med, hvad jeg kan sige i 5 min - som kan især imponere censoren. EVT. nogle rigtig gode hjemmesider og gode bøger...

Jeg har læst alle historier som er i blue cat 9 under LOVE. Det mest som jeg gerne vil fortælle om, er kærlighed mellem muslimer og krisne (++konsekvenser). I blue cat 9 er der også et par historier om "sorte og hvides kærlighed" - som var under apartheid. Vi læste historierne i starten af 9. klasse om love, så jeg kan ikke lige huske så meget. Sidste uge da jeg sad og skim læste historierne, så så jeg at der stod noget om en forfatter, Nadine Gordimer (Kender hende ik, udover hun var født i sydafrika, skrev historier om sorte og hvide og noget ligende). Da jeg spurgte min lærer om jeg kunne fortælle noget om hende, sagde han "ja". Er der nogle af jer der kan fortælle mig hvordan jeg kan få hende ind under samtalen hvis jeg skal fortælle om kærlighed under apartheid - og hvad kan jeg fortælle om kærligheden inder apartheid??

Jeg har en veninde som sidste år var op til engelsk mundtlig, så fortalte hun at det er meget vigtig at man kan "drage" "Kultur- og Samfundsforhold - i engelsk talende lande", med ind under præsentationen. Hvad kan jeg fortælle. Har virkelig meget brug for hjæl. Er der nogle af jeg, som har været op til mundtlig engelsk, og fortalt noget om: Love between different cultures/religions.., som så kan hjælpe mig..

PLZ help me. (- gælder min fremtid)

Håber virkelig at I vil hjælpe mig, da det gælder at få scoret nogle gode karakter, måske kan jeg score et 10 eller 12-tal takket hver jeres hjælp


Brugbart svar (1)

Svar #1
11. april 2011 af rakijovic

Hvorfor begrænse sig til engelsktalende lande? I Bosnien-Hercegovina, fx, har der i århundreder været blandede ægteskaber, dvs. den ene er kristen og den anden muslim), såvel som interreligiøse parforhold mellem unge. Det var først omkring 1992, da de serbiske (og kroatiske) aggressioner mod Bosnien begyndte, at en skarp etnisk og religiøs polarisering begyndte at vise sig. Journalisten Mladen Vuksanovic beskriver det voksende had og den voksende polarisering meget detaljeret i sin bog From Enemy Territory; Pale Diary (Pale er en lille by ca. 15 km fra Sarajevo og var under krigen hovedsæde for det serbiske regime).

Skal du endelig holde dig til et engelsktalende land, er Nordirland et andet udmærket eksempel. Omend the Troubles ret beset endte i 1998 via fredsaftalen the Good Friday Agreement, var der i Nordirland en skarp polarisering mellem katolikker og protestanter; til den milde grad at det nærmest var dødsfarligt at have en ven eller kæreste fra "den anden side". Interraciale forhold under apartheidstyret i Sydafrika tror jeg næsten var en umulighed, eller i hvert fald meeeeget modeste i antal.

Der er såmænd nok at tage fat på -- du skal bare vælge en konkret indfaldsvinkel og lave passende research.

(En anden ting er; du opnår hverken sympati eller hjælpelyst med småflaberier som "hvorfor vil I ikke hjælpe?" Hjælperne herinde, heriblandt mig, er alle frivillige kontributører der også har deres eget at se til, det være egen skolegang, uni og/eller arbejde, og du kan ikke forvente at nogen smider hvad vedkommende har i hænderne bare fordi lille frøken Cille har småtravlt. Endelig kan det jo tænkes at ingen rigtig har haft noget at kunne bidrage med, og så er der ingen grund til at skrive.)

- - -

Vriendelikheid is net sinisme wat 'n jol gekry het! ◄ |||| ► Ljubaznost je samo cinizam što je dobio piće! ◄ ||||

► Prietenia este doar cinism care a băut puțin alcool ! 


Skriv et svar til: Hvorfor vil I ik' svare?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.