Matematik

Hjælp - dum regneregel

13. april 2011 af MichaelsML (Slettet) - Niveau: 10. klasse

Jeg har et udtryk, som jeg skal gøre enklere, men hver gang, jeg regner på det, så får jeg foreskellige svar.

Udtrykket hedder: 2x (4+x) - 2x^2

Jeg har et facit og facit siger, at det skal give 4x, men det kan jeg ikke få det til.

Hjælp ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. april 2011 af Dulugtergrimt (Slettet)

Prøv at skrive dine egne udregninger op, så kan vi lige se hvor det går galt :)


Svar #2
13. april 2011 af MichaelsML (Slettet)

mellem 2x og (4+x) er der et skjult gangetegn :)


Svar #3
13. april 2011 af MichaelsML (Slettet)

2x*4+2x^2-2x^2 = 8x + 4x - 4x = 8x ...


Brugbart svar (0)

Svar #4
13. april 2011 af Dulugtergrimt (Slettet)

Btw. så må jeg indrømme at 4x heller ikke lyder helt rigtigt. Hvor har du det facit fra?


Svar #5
13. april 2011 af MichaelsML (Slettet)

Det er faktisk min kærestes opgave - han går på teknisk gym.

Jeg kunne heller ikke forstå at jeg ikke kunne få det til at passe ..


Brugbart svar (0)

Svar #6
13. april 2011 af Anxyous (Slettet)

 #3:

Du kommer lidt forkert rundt om potenserne, men dit resultat er rigtigt.


Brugbart svar (0)

Svar #7
13. april 2011 af Dulugtergrimt (Slettet)

Jeg er enig med dig, og har også testet resultatet.

EDIT: Nå ja, din udregning er godt nok helt i skuret ;)


Svar #8
13. april 2011 af MichaelsML (Slettet)

hvordan i skuret ?? hehe


Svar #9
13. april 2011 af MichaelsML (Slettet)

Hvordan vil jeres udregning af den se ud ??


Brugbart svar (0)

Svar #10
13. april 2011 af Anxyous (Slettet)

 2x (4 + x) - 2x2 = 8x + 2x2 - 2x2 = 8x


Svar #11
13. april 2011 af MichaelsML (Slettet)

ja okay - det var også det jeg tænkte, at du mente :) men tusind tak :)


Skriv et svar til: Hjælp - dum regneregel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.