Matematik

Omdrejningslegeme .... (Maple?)

14. april 2011 af Karldenstore (Slettet) - Niveau: A-niveau

På figuren ses noget af graferne for funktionerne; f(x) = sin(x) og g(x) = cos(x)

a) Bestem arealet af mængden M.

b) Bestem volumet af det omdrejningslegeme, der fremkommer når N roterer 360 grader, om førsteaksen.

----------------------------------------------------------------------------------------------------

a) Denne har jeg beregnet, ved brug af Maple, og får resultatet til :

M:= sin(1/2 * √2) + cos(1/2 * √2)

- Nogler der kan be - eller afkræfte mit resultat, i a) delen?

b) I denne del af opgaven, går jeg helt i stå. Nogen der kan hjælpe mig med denne? Evt. ved brug af Maple, eller andet Cas værktøj?


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. april 2011 af hvadmeddet (Slettet)

For at hjælpedig med a) har vi brug for mere information, højst sandsynligt noget omkring hvad M er begrænset af.

I b) ved du volumen er givet ved

Men hvad h(x), a og b er afhænger også af hvordan M (du skriver N, men det er vel samme mængde som i første del?) er defineret.


Skriv et svar til: Omdrejningslegeme .... (Maple?)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.