Matematik

F(X) og f ' (x)

15. april 2011 af slapdack (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hældningen i et punkt xi F(x) - svarer denne hældning til funktionsværdien i f ' (x ) ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. april 2011 af peter lind

Det kommer sandelig an på hvad forbindelsen er mellem F(x) og f(x). Hvis F(x) er en stamfunktion er til f(x) så er svaret nej. Så vil det være værdien f(x0)


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. april 2011 af SuneChr

∫ f   =   F     ⇒     F '  =  f      ⇒    F ' '  =  f '     ⇒   Hældningen i  F  er derfor  funktionsværdien i  f    .

Skrivemåden her er ikke tilladt, men skulle anskue forholdene.


Svar #3
15. april 2011 af slapdack (Slettet)

 #1 

Jeg mener, vil det få være funktionsværdien af f(x0) ?

#2 Kan du med ord sige hvordan du kommer til den konklusion - jeg vil gerne vide hvorfor, at hældningen i F er funktionsværdien i f       (ud fra samme x værdi mener jeg vel?)


Brugbart svar (0)

Svar #4
15. april 2011 af SuneChr

Vi har en funktion F(x) og indsætter heri x = x0. Punktet (x0 ; F(x0)) ligger da på grafen for F(x).

Nu vil vi gerne finde tangenthældningen for punktet (x0 ; F(x0)) på grafen for F. Vi skal da differentiere F(x) og får da F´(x) hvori vi indsætter x0. Hældningen er da F´(x0).   Hvis du kigger op i #2 var F´(x0) jo netop f(x0).

Integrationsprøven siger jo, at  F´ skal være lig med f . Kig igen på #2 ovre ved integraltegnet.

x0 har hele vejen igennem samme værdi.


Svar #5
15. april 2011 af slapdack (Slettet)

 Aha det er jo korrekt - det er bare mig der ikke har været vågen nok til at se, hældningen i F(x) svarer til funktionsværdien i f(x)


Skriv et svar til: F(X) og f ' (x)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.