Matematik

Monotoniintervaller

16. april 2011 af Sps9999 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Opgave 3 ( 25%)


En funktion f er givet ved .  f(x) =      6     +1    en ligning .

                                                        x2-3

                                                     


a) Bestem funktionens definitionsmængde.
b) Bestem ved beregning funktionens monotoniintervaller.
c) Beregn koordinaterne til funktionens lokale maksimumpunkt.
d) Bestem en ligning for tangenten til funktionens graf, i punktet ( -3,f(-3)).
e) Løs ved beregning ligningen: . f(x) = 7

Hej.. er der en der kunne hjælpe mig med at lave den her opgave 100 procent korrekt. ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. april 2011 af Jerslev (Slettet)

#0: Har du selv nogle bud?


Brugbart svar (0)

Svar #2
16. april 2011 af NejTilSvampe

a) nævneren må ikke være 0, hvad er x hvis nævneren var 0?

b) lav en fortegnsanalyse af f'(x).

c) bestem f'(x) = 0 , og find de tilhørende funktionsværdier til de løsninger af x du får. (dvs. sæt x ind i f(x).)

d)  y = f'(3)(x-3) + f(3)

e) prøv selv.


Svar #3
16. april 2011 af Sps9999 (Slettet)

Hvad er f´ af funktionen . kan den være . x^2+3+1 ? ?

og x^2+3+1=0


Svar #4
16. april 2011 af Sps9999 (Slettet)

Problemet jeg synes den er skod at omskrive når den står som en brøk. Kan man ikke skrive den om så den hedder

x^2-3+6+1 -- x^2+4 ?


Brugbart svar (0)

Svar #5
16. april 2011 af mathon

                f '(x) = 6·(-1/(x2- 3)2) · (2x) = -12x / (x2- 3)2                    x ≠ ±√(3)


Svar #6
16. april 2011 af Sps9999 (Slettet)

Kan det ikke lade sig gøre at sætte ligningen på en fælles brøk streg... ? ellers er du jo også ret svært at sætte den = 0

og regne mont. forholdene ud


Brugbart svar (0)

Svar #7
16. april 2011 af mathon

(x2- 3)2 > 0
                                  f '(x) = 0
kræver derfor

                                  x = 0
  ..........

d)
                                  y = f '(-3)·(x+3) + f(-3)


Skriv et svar til: Monotoniintervaller

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.