Matematik

Parabel

18. april 2011 af Alfredjns (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej er der nogle der kan hjælpe mig med følgende opgave?
På forhånd tak.

Parablen med ligningen y = ax+ bx + c går gennem punkterne P,Q og R. Bestem tallene a,b og c når P(0,1), Q(1 ,0) og R( -1 ,3)


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. april 2011 af NejTilSvampe

opstil 3 ligninger med 3 ubekendte og løs mht. a,b og c.

(I) : a*0^2 + b*0 + c = 1  

(II) : a*1^2 + b*1 + c = 0

(III) : a*(-1)^2 + b*(-1) + c = 3


Svar #2
18. april 2011 af Alfredjns (Slettet)

 #1

Kan man løse det på andre måder end den måde?

Tak forresten.


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. april 2011 af Anxyous (Slettet)

 Idet du kender funktionsværdien til 0 har du allerede c, da f(0) = c. Så kan du nøjes med to ligninger med to ubekendte.


Brugbart svar (0)

Svar #4
18. april 2011 af NejTilSvampe

#2 - ikke rigtigt, af ligningen (I) fremgår det klart at c = 1 , så har du kun to ligninger med to ubekendte tilbage.


Skriv et svar til: Parabel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.