Studér i udlandet

Læs medicin i udlandet

20. april 2011 af Waaz (Slettet)

Hey alle sammen

Som så mange andre vil jeg også gerne læse medicin, men har ikke snittet til det :( Jeg har så tænkt på muligheden om at læse i udlandet og ville derfor gerne hører andres råd og erfaringer indenfor dette. Jeg vil også gerne hører om hvor jeg evt kunne finde mere information generelt.

Jeg overvejer lidt at læse i England og har læst mig frem til at man skal tage nogle UKCAT test, for at have de rette kvalifikationer til at søge ind i medicin studiet.

Er der nogen som har erfaring med dette, så må de meget gerne dele. Føler mig lidt lost :( Da medicin virkelig r det eneste jeg vil.

På forhånd tak.


Brugbart svar (2)

Svar #1
20. april 2011 af Zalam (Slettet)

Nu kræver det jo også et, relativt, højt snit at læse medicin i England - i hvertfald hvis du vil ind på et af de store universiteter derovre. 

Et andet aspekt er, at de, vidst nok, har sat tuition fee op i England. Derfor skal du de fleste steder skal betale 8500£ om året fra 2012.  Dette er vel og mærket UDEN bolig, kost eller noget. Dette kan du nok hurtigt regne ud ikke bliver dækket af en dansk SU. 

Jeg ville derfor kigge på alternative uddannelser f.eks. biomedicin, eller andet som kan have en snært af medicin. 

Alternativt kan du se på lande som Polen, eller Ukraine, men du får nok ikke samme kvalitet og det er tvivlsomt om du vil få et job i Danmark med en uddannelse fra de lande. 


Brugbart svar (2)

Svar #2
20. april 2011 af Zalam (Slettet)

Kan se det "kun" er £6000 som minimum, men rundt regnet vil det betyde hele din SU går til at betale tuition fees. 

Derudover skal du have et sted at bo i, som afhængigt af hvor du er i England starter ved 250-300pund pr måned (det er endda lavt sat), hvis vi er i London, eller andre af de større byer er det væsentligt mere. 

http://www.guardian.co.uk/education/2011/apr/20/tuition-fee-charges-universities-2012

Så kommer mad + lommepenge. 

Så rundt regnet kræver det, at du kan finde 100.000 - 150.000 pr. år hvis du vil læse i England. Medmindre du er en af de extremt heldige, som kan få et scholarship. 


Brugbart svar (2)

Svar #3
20. april 2011 af Dulugtergrimt

#0

Hvad er dit snit?


Svar #4
20. april 2011 af Waaz (Slettet)

hmm jaa jeg kan så godt se at det bliver svært at læse i udlandet. For det har jeg ikke helt råd til. men mange tak for alle oplysningerne.

#3

8,5 uden at gange med 1,08.


Brugbart svar (2)

Svar #5
20. april 2011 af marip1 (Slettet)

 Prøv kvote 2 før du kigger på udlandet


Svar #6
20. april 2011 af Waaz (Slettet)

Jeg har ingen relevent erhvers erfaring, som jeg kan bruge til at søge via kvote 2


Brugbart svar (2)

Svar #7
20. april 2011 af marip1 (Slettet)

 Så få det, eller tag på højskole, udlandsophold osv. Mange af mine lægevenner kom ind på studiet via kvote 2 og det gør faktisk ikke noget, at man bliver lige et år ældre og mere moden før man går i gang med et studie (på trods af hvad politikerne mener)


Svar #8
20. april 2011 af Waaz (Slettet)

jaa ok. kan godt se din pointe. Det skal jeg nok give en nærmere tanke :) Tak for det


Brugbart svar (2)

Svar #9
21. april 2011 af marip1 (Slettet)

 Husk, man bliver ikke en dårligere læge af at komme ind via kvote 2;-). 

Mine venner arbejdede bl.a. som pædagog og tog et højskoleophold (kan ikke huske navnet) som direkte henvender sig til folk som vil studere medicin. Studér hvad der bliver anbefalet under k2. Hvis du derudover sørger for at søge i alle byer, så burde det ikke være umuligt. Medicinerne har fordelen, at der er optagelse 2 gange om året, det hjælper også på sagen. 

Held og lykke med det


Svar #10
21. april 2011 af Waaz (Slettet)

Nej det jo fuldstændigt rigtigt, jeg havde bare ikke tænkt så meget på k2, da jeg tænkte jeg ikke har ngt erfaring. JEg har dog tænkt lidt på at beholde mit eksamensbevis åben, for det er 2 fag jeg konkret har problemer med ellers klare jeg mig et godt. ja så var der ogs lige srpén som kun blev til et 7 tal :(. MEn jeg vil se lidr mere på den k2 som du taler om:D


Brugbart svar (2)

Svar #11
21. april 2011 af Dulugtergrimt

Hvor vil du gerne læse henne?

Som sagt af andre, er der tonsvis af muligheder der smager af læge og har lettere adgang. Odontologi (tandlæge) har et lavere optagelsessnit, men de følges med stud.med'erne igennem store dele af første og andet semester, og der sker altid en lille udveksling af studerende mellem de to uddannelser. Det var min egen plan at læse odontologi og så undersøge muligheden for at skifte over, i løbet af det første år, hvis jeg ikke var kommet direkte ind på medicin.

Hvor der er vilje er der en vej. Kæmp for det, så skal det (og du) nok lykkes :)

Held og lykke skal du i hvert fald have.


Svar #12
21. april 2011 af Waaz (Slettet)

Jeg er nu her fra København, så det vil jo være nice at komm ind på KU, men vil faktisk helst gerne ind på SDU. Jeg har intet imod at rejse til en af de andre universiteter over i Jylland, hvis det skulle være.

Jeg har hørt at man kan skifte mellem odontologi og medicin, men har desværre ogs hørt at det er meget svært at skifte fra odotonologi til medicin. Noget med at man skal have en god grund men jeg har ikke helt styr på det.

Derudover har jeg også hørt at man kan skifte fra medicin og teknologi, men det vist ikke så almen kendt tror jeg nok og er heller ikke helt sikker om det er muligt. Jeg har tænkt mig at kontakte en af studievejlederne på uni´en og hører nærmere om det. 

Jamen tak for det, og håber virkelig at min drøm bliver opfyldt.

Og mange gange tillykke med at komme direkte ind på medicin studiet.  :)


Skriv et svar til: Læs medicin i udlandet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.