Filosofi

Hvad tror DU på?

20. april 2011 af TheManchesterMoon (Slettet)

Ja, det er jo egentlig ikke noget jeg skal bruge til skolen, men jeg vil bare gerne høre lidt om forskellige menneskers tro!  

Personeligt tror jeg ikke på gud, men på guder (hvis man kan sige det) :)Altså lidt ligesom guder fra den Nordiske, Romerske eller Græske Mytologi! Jeg er døbt men ikke konfirmeret, og jeg betragter derfor ikke mig selv som kristen!

Håber i svare;) Hvis i gør så TAK:D


Brugbart svar (2)

Svar #1
20. april 2011 af YoungSlowy (Slettet)

Prøv at søge på studieportalen. Denne debat har været kørende adskillige gange.


Brugbart svar (4)

Svar #2
20. april 2011 af NejTilSvampe

Tror på det jeg kan se og føle :) tror f.eks. ikke på atomer. Jeg tror på at der er et eller andet som skaber illusionen af at der er atomer. Denne "et eller andet" som skaber den illusion, kunne muligvis godt være en partikel i form af en atom, men jeg nægter at tro på det før jeg har set et endegyldigt bevis.

Men derfor kan man godt antage at atomteorierne er sande og regne videre derfra. Men jeg forholder mig skeptisk, selv for de ting som normale mennesker ellers er helt sikre på. - for hvordan skal man ellers forsvare sig mod hjernevaskning eller propaganda? :p


Svar #3
20. april 2011 af TheManchesterMoon (Slettet)

Til Nejtilsvampe: Ja du har nok til dels ret! Mange mennesker går rundt og er utroligt skråsikre i ting som de egentlig ikke kan bevise for de ikke har set det! Og man skal selvfølgelig ikke tro på alt hvad man hører (eller læser:D) Og det med atomer har jeg egentlig aldrig tænkt over før men det er da værd at skænke en tanke;D

Til YoungSlowy: har søgt og læst lidt og jeg synes bare at det kunne være sjovt selv at være med i en af debatterne og selv give udryk for min mening! Og der er jo også 1000 vis af svar på det spørgsmål så derfor kan der jo også være 1000 vis af debatter om emnet!^-^


Brugbart svar (4)

Svar #4
21. april 2011 af Jerslev

#2+3: Nu er atomer mindre end bølgelængderne på synligt lys, så vi kommer aldrig til at kunne se dem...

Hvis man endelig er en tvivler, så er det vel også meget belejligt, at de netop er så små.

- - -

mvh

Jerslev


Brugbart svar (2)

Svar #5
27. april 2011 af my91 (Slettet)

Tror på det der er iagttageligt..
Tror på at gud er noget mennesket har skabt, altså en tanke. Dermed ikke sagt at man ikke skal have lov til at tro på en gud. Men samtidig mener jeg at troen på en gud, oftest gør at mennesket ikke tænker rationelt.  


Brugbart svar (2)

Svar #6
27. april 2011 af Mundo

Dejligt at der er kommet en ny debat om emnet :)

Jeg har stor tillid til naturvidenskaben og er overbevist om, at alting er opbygget af atomer, som igen er opbygget af mindre partikler. Det er for mig den mest logiske forklaring, og den passer med alle beregninger indenfor naturvidenskaben. Men kan godt følge #2's tankegang om at når man ikke kan se dem, kan man ikke direkte vise, at de er der.

Derudover tror jeg på at universet opstod ved big bang og at livet opstod på jorden ved en tilfældighed og udviklede sig ved evolutionen. Har svært ved at forestille mig, at en gud skulle stå bag det, men vil ikke udelukke muligheden, for nogle gange føler jeg alligevel at der godt kunne være en gud. Kender I det?

Til debatstarter: synes det er et spændende verdenssyn, du har. tror du at disse guder har skabt verden? Eller er du mere tilhænger af big bang og den slags?


Brugbart svar (2)

Svar #7
30. april 2011 af Cedric (Slettet)

Er selv agnostiker, og tror mest af alt på mig selv. Er dog interesseret i alle former for religioner, og har mange bekendte der tilbeder alverdens retninger.


Skriv et svar til: Hvad tror DU på?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.