Matematik

isolere y

22. april 2011 af givslip (Slettet)

(x-x.0)2 + (y-y.0)2 = r2 

Hvordan isolere jeg y??

Kan kun bruge en matematisk beskrivelse idet at jeg skal kunne forstå det og bevise det i en rapport. ?                       

Plus lad vær med at skrive hvad jeg bare skal gøre, havde nok lavet den hvis jeg vidste hvordan!!     Kan ikke lige finde ud af det der paranterser noget..

Tak på forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. april 2011 af peter lind

Det har du jo fået svar på!


Svar #2
22. april 2011 af givslip (Slettet)

hvor?

Jeg skal bruge en matematisk besvarelse!!!!!  Kunne ikke bruge det andet til noget som helt.. jeg ved godt at parenteserne skal væk. men hvordan gør jeg det!!

Som sagt en matematisk beskrivelse af hvordan man isolere y


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. april 2011 af AskTheAfghan

#2

Han har allerede svaret dig. Og, lad vær med at oprette samme tråd. Først og fremmest skal du altid tænke over, hvordan du skal få det "ryddet" op ved at flytte noget på højre eller venstre side af lighedstegnet - så at man kan isolere den udvalgte til sidst.

Start evt med:

                        (x-x0)2 + (y-y0)2 = r2          ⇔        (y-y0)2 = r2 - (x-x0)2

Hav tålmodighed - og vis lige respekt til dem som forsøger at hjælpe dig (på forskellige måder).


Svar #4
22. april 2011 af givslip (Slettet)

Jeg vil sige mange gange tak for det lille trin i den matematiske udledning. Mangle stadig at isolere y men det er en start!! tak..

Det andet med at at vise respekt har du fuldstændig ret i!! blev bare lidt irriterende på peter lind, idet at jeg i den foregående opgave jeg oprettede, bad om hjælp. Hvor han hjælp mig, men hvor jeg ikke kunne forstå det. Jeg skrev så, hvordan jeg kunne gøre det, han sagde? Hvor jeg fik et svar tilbage, hvor han talte ned til mig!!  Jeg oprettede så et nyt spørgsmål, hvor jeg specielt bad om en matematisk beskrivelse af det jeg ikke kunne forstå ved opgaven. hvor Peter Lind svarer på den nye opgave igen, at han har hjælpet mig. selvom at han lige havde talt ned til mig, og ikke gad at hjælpe mig med at forstå den forgående opgave.)   Blev lidt iriteret på ham!!


Brugbart svar (0)

Svar #5
22. april 2011 af AskTheAfghan

#4

Det kan måske være, at han lod dig finde ud af det selv - ellers havde du ikke lært noget af det. Selvom man ikke har fået nok hjælp af det - kommer man selv til at forstå det til sidst. "[...] havde nok lavet den hvis jeg vidste hvordan." Hvordan ville du have vidst hvordan det skal laves, når man ikke har fået at vide, hvordan det skal laves? Så, du har vist modsagt dig selv "[...] lad vær med at skrive hvad jeg bare skal gøre [...]". Men - hvis du havde spurgt ham pænt om hvordan det skal løses - så havde han forklaret dig på en bedre måde. Derefter får du lært noget meget af det!  :)

                  (y-y0)2 = r2 - (x-x0)2      ⇔       y-y0 = √( r2 - (x-x0)2 )     ⇔    y = √( r2 - (x-x0)2 ) + y0


Skriv et svar til: isolere y

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.