Matematik

funktionsanalyse af brøk haster

24. april 2011 af Baila (Slettet) - Niveau: B-niveau

 Hej

Jeg skriver for at spørger om hvordan man starter med at lave en funktionsanalyse på en brøk. 

skal jeg først starte med at analysere tælleren og derefter nævneren ??

f(x) = 2x^2-6x-8 / 4x +2


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. april 2011 af peter lind

nej Det er en samlet funktion, der skal laves analyse på. Mangler der ikke nogle parenteser?


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. april 2011 af Euroman28

Så vidt jeg kan se så har funktionen en lodret asymptote og en skrå asymptote. 

- - -

Der er Matematik i alt.


Svar #3
24. april 2011 af Baila (Slettet)

 #1 brøken ser sådan ud i opgaveformuleringen. 


Svar #4
24. april 2011 af Baila (Slettet)

 #2 hvordan ser du det udfra brøken ?? nu er jeg i tvivl om hvad jeg skal analysere. 


Brugbart svar (0)

Svar #5
24. april 2011 af mathon

                 f(x) = 2x2 - 6x-8 / (4x +2)    =   (1/2)·(x+1)(x-4) / (x+(1/2))


Svar #6
24. april 2011 af Baila (Slettet)

 #5  hvad er det en analyse af 


Brugbart svar (0)

Svar #7
24. april 2011 af Euroman28

Baila I #5, det er sådan man udregner den skrå asymptote. 

- - -

Der er Matematik i alt.


Brugbart svar (0)

Svar #8
25. april 2011 af Krabasken (Slettet)

Til # 7

#5 er en faktorisering af f(x) - ikke en dyt om, hvordan man udregner den skrå asymptote.

Ej heller den lodrette ;-)

Til # 3

Det er meget muligt, at brøken ser sådan ud i opgaveformuleringen. Men da vi ikke har brøkstreger på SP, er det nødvendigt med parenteser til at beskrive længden af hvad der stårbrøkstregen og hvad der står udenfor.


Brugbart svar (0)

Svar #9
25. april 2011 af Euroman28

@Krab,

Du udregner den skrå asymptote ved hjælp af polynomiers division.

- - -

Der er Matematik i alt.


Brugbart svar (0)

Svar #10
14. maj 2011 af mathon

       f(x) = (1/2)x - (7/4) - (9/(4(2x+1)))                       x ≠ -(1/2)

       limes f(x)  = (1/2)x - (7/4)
         x->±∞

                hvorfor
                                   y = (1/2)x - (7/4)          er skrå asymptote

                                   x = -(1/2)                     er lodret asymptote


Brugbart svar (0)

Svar #11
14. maj 2011 af mathon

tilføjelse
                   f(x) = (1/2)(x+1)(x-4) / (x+(1/2))          x ≠ -(1/2)


Skriv et svar til: funktionsanalyse af brøk haster

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.