Matematik

procent regning

29. april 2011 af mikkelmetzsch (Slettet) - Niveau: 8. klasse

hej  jeg sidder med min ven og tager en test som indeholder 100 spørgsmål. i mens han tager testen prøver jeg at udregne sandsynligheden for at han uden nogen erfaring får alle spørgsmål rigtige. der er 4 svar muligheder pr. spørgsmål. jeg ender op til flere gange på resultatet 25%, hvilket umiddelbart lyder forkert. håber der er nogen der ude som kan forklare mig hvordan man udregner den situation.

på forhånd tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. april 2011 af Andersen11 (Slettet)

Hvis han svarer helt tilfældigt, er der en sandsynlighed på 25% = 1/4 i hvert spørgsmål for at svare rigtigt. Sandsynligheden for, at han svarer rigtigt i samtlige 100 spørgsmål, er så (1/4)100 ≈ 6,2·10-61 , hvilket er et meget lille, positivt tal.


Svar #2
30. april 2011 af mikkelmetzsch (Slettet)

okay lidt forvirrende, kan du give meget et eksempel med nogel andre tal så jeg bedre kan sætte mig ind i det  ?


Brugbart svar (1)

Svar #3
30. april 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Hvis der blot var 2 spørgsmål, ville sandsynligheden for at svare rigtigt på dem begge være (1/4)2 = (1/4)·(1/4) = 1/16  = 6,25% .

Hvis der var 3 spørgsmål, ville sandsynligheden forat svare rigtigt p9 dem alle tre være (1/4)3 = 1/64 ≈ 1,56% .

For hvert spørgsmål vi tilføjer i betragtningen, bliver sandsynligheden for at besvare dem alle rigtigt 4 gange mindre.


Svar #4
01. maj 2011 af mikkelmetzsch (Slettet)

okay tak nu forstår jeg det. mange tak det gav mig et bedre indtryk på sandsynlighed :)


Skriv et svar til: procent regning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.