Historie

Hvis Hitler havde en atombombe...

30. april 2011 af AmandaGQ (Slettet) - Niveau: 9. klasse

 Hej :)

Jeg ville gerne høre, hvad I tror, der var sket, hvis tyskerne havde fået udviklet atombomben som de første under 2. Verdenskrig.

Hvad ville de have bombet?

Hvordan ville vores samfund i dag have været anderledes?

Lad mig høre jeres bud :)

Hilsen Amanda :)


Brugbart svar (2)

Svar #1
30. april 2011 af Mads1980 (Slettet)

Det er naturligvis en "sjov" tanke at gøre sig.

Hvis vi antager at Tyskalnd opfandt mod slutningen af krigen (altså efter krigslykken var vendt) så ville der umiddelbart være 2 helt mål.

1, London

2. Moskva

Tyskerne havde meget svære kår mod RAF, så det er tvivlsomt om tyskerne overhovedet ville prøve at få et bombefly indover London, Tilgengæld ville de have haft en teoretisk mulighed for montere atom sprænghoveder på deres V2 der godt kunne nå London. Problemmet med V2 raketterne var tilgengæld at de var meget upræcise.

Kampen mud sovjet vær særlig intens og den tyske leddelse nærede et særligt had til sovjet. Moskva var et oplagt mål hvis man ville slå USSR i knæ.

Overstående er naturligvis med den antagelse at KUN tyskland havde A-våben. I det øjeblik to parter på hver sin side af konflikten har A-våben så ændre spillereglerne sig fuldstændig.


Svar #2
01. maj 2011 af AmandaGQ (Slettet)

 Mange tak for dit indlæg, det er rart med flere  sider af sagen.

Jeg tager udgangspunkt i, at Telemarkens helte ikke saboterede færgen, der var læsset med tungt vand, der dermed kunne bruges til kontrol af fissioner og gøre Tyskland til det land, der først udviklede a-bomben. Det er ikke sikkert, at de ville lave et regulært angreb, men måske bare sprængte en bombe, der medførte radioaktivt udslip eller lignende.

Men som sagt, tak for hjælpen :)


Skriv et svar til: Hvis Hitler havde en atombombe...

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.