Matematik

x*dy/dx-y=x^3

01. maj 2011 af terbium (Slettet) - Niveau: A-niveau

 hvordan beregner jeg den fuldstendige løsning til denne DL. x*dy/dx-y=x^3 , x>0?? 

Hvilken type kan den omskrive til ?, jeg har forsøgt med y´= yx + x^3 og den fuldstendige løsning y=e^G(x) * ∫e^-G(x) *h(x) 


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. maj 2011 af Nf_39 (Slettet)

Jeg tror du skal isolere dy/dx først så står der vist: dy/dx=-x^2*y, så kan du prøve at sammenligne det med en af differentilaligningerne.


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. maj 2011 af peter lind

Hvis det er tilladt kan du bruge et CAS værktøj til det. Du kan også bruge den formel du nævner til sidst. Din omskrivning er ikke rigtigt. Omskrivning af differentialligningen giver  y' -x-1y = x2. Her skal du dog passe lidt på med når x = 0


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. maj 2011 af Nf_39 (Slettet)

Ja det er rigtigt, tror faktisk differentiallingningen passer med løsningen y' = c * e ^kx


Brugbart svar (0)

Svar #4
01. maj 2011 af peter lind

#3 Det gør den ikke, hvad du hurtigt kan se ved at gøre prøve


Skriv et svar til: x*dy/dx-y=x^3

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.