Matematik

Skæringspunkt

01. maj 2011 af Davidbech (Slettet) - Niveau: A-niveau

skal finde skæringspunkterne mellem to ekspotentielle udviklingerne
f(x) = 1.5 * e^0.2422x

g(x) = 1.4 * 1.274^x

går udfra jeg skal stille dem ligemed hinanden og løser det som en ligning. derved finder jeg x.

derefter finder jeg så y ved at sætte tallet jeg fik ind i en af funktionerne..

har regnet det ud men kan ikke få det til og give et resultat som passer..

vil derfor høre efter om nogle herinde kan prøve kan prøve at løse det. kan være i kan finde et bedre resultat ind mig =)

på forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. maj 2011 af Anxyous (Slettet)

 Prøv at vise, hvad du gør.


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. maj 2011 af ramme2 (Slettet)

Det er rigtigt at   f(x)=g(x). Hvis opgaven er med hjælpemidler og det er nok tilfældet her, så bør du sætte den ind i et CAS-værktøj og bruge solve-funktionen.


Svar #3
01. maj 2011 af Davidbech (Slettet)

jeg udregner e^0.2422x til og give 1.274x. dette er tilsvarende med den anden side af lighedstegnet.. disse to går så ud med hinanden og tilbage står:

1.5=1.4

herfra går jeg i stå..
 


Brugbart svar (0)

Svar #4
01. maj 2011 af Dulugtergrimt (Slettet)

Så vidt jeg kan se (ved at tegne graferne) så følger de hinanden, men de skærer aldrig hinanden, hvorfor de self. intet skæringspunkt har.

Kan det være at der står "Beregn eventuelle skæringspunkter" i opgaven?


Svar #5
01. maj 2011 af Davidbech (Slettet)

ja der står faktisk eventuelle.. så er resultatet vel bare at de aldrig skære hinanden? =)


Brugbart svar (0)

Svar #6
01. maj 2011 af Dulugtergrimt (Slettet)

Såfremt du har skrevet funktionerne korrekt op, så er svaret at de aldrig skærer hinanden, ja.



Brugbart svar (0)

Svar #7
01. maj 2011 af AskTheAfghan

f(x) = 1.5·e0.2422x

g(x) = 1.4·1.274x

      Skæringspunktet kan ses nedenfor.


Brugbart svar (0)

Svar #8
01. maj 2011 af AskTheAfghan

x = log(1.5/1.4) / log(1.274/e0.2422) = -1794.69

y = f(-1794.69) = g(-1794.69) = 2.5096·10-189


Brugbart svar (0)

Svar #9
01. maj 2011 af Dulugtergrimt (Slettet)

#8

Du har sådan set ret. Men såfremt man afrunder (som opgaven vel ligger en smule op til at man skal med de viste tal), så er log(1.274/e0.2422) = log(1) = 0, og man må ikke dividere med 0.


Skriv et svar til: Skæringspunkt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.