Matematik

stigning.

02. maj 2011 af Emilia1123 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej. Håber virkelig at der er nogen der kan hjælpe.

:

I en bestemt population af dyr vokser antallet af dyr med 12 % om året.

a) opstil et udtryk der beskriver udviklingen i antallet af dyr i population, når det oplyses at der til at begynde med er 300 dyr i population.

i en anden population af dyr kan udviklingen kan antallet af dyr beskrives ved: N = 250 • 1,05t

hvor t er tid angivet i år, og N er antallet af dyr til tidspunktet t.

b) bestem fordoblingstiden.

Mange tak på forhånd!


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. maj 2011 af over9000 (Slettet)

Jeg er ikke 100% sikker på om den første skal være en lineær eller eksponentiel funktion.

Dog er mit helt klare bud at det er en eksponentiel, da det vidst primært er eksponentielle funktioner ved procenter eller sådan noget.

men du har dine a og b værdier:

a = 0,12 (12%)

b=300 (da den starter ved 300)

dvs. (vil jeg tro):      f(x) = 300*0,12x

b er nem. N = 250*1,05t   er en funktion af typen f(x)=b*ax da konstanten t er hvad der står i eksponenten.

det betyder altså at b= 250 og a=1,05. dvs. 5% årlig vækst

fordoblingskonstanten:

T2= (log(2))/(log(a))

så kan du vidst godt resten selv :)


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. maj 2011 af andershorsted (Slettet)

 En lille rettelse:

I første opgave er a=1.12, så formlen for funktionen bliver

f(x) = 300*1.12x


Svar #3
02. maj 2011 af Emilia1123 (Slettet)

Mange tak for dit svar! :)


Brugbart svar (0)

Svar #4
02. maj 2011 af over9000 (Slettet)

for pokker, ja, du har helt ret. :-)


Skriv et svar til: stigning.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.