Matematik

små regnetykker - hjælp

03. maj 2011 af cillekaa (Slettet)

 Hej.

1) En terning har sidelængden 3 cm.

 - Overfladeareal er 54 cm².       Hvordan kan det give 54. hvordan regner man det ud?

det er det sammen med : sidelængden på en terning er 4cm = overfladensareal er 96 cm², men hvordan kan det lade sig gøre?

2) Hvis en kasse har en længde på 4 dm, bredde 15 cm og højde 2,5 dm.

 - Hvordan kan overfladearalet give 3950 cm² ??

3) Produktet af 25 og 5 

     produktet af 92 og 4

---- Hvordan kommer man frem til svaret??

4)  Temperaturmålinger for en uge
målt hver dag kl. 12.00 i ºC
Man Tir. Ons. Tor Fre Lør. Sø
 3        4     5      2     9     6     6

 -  hvordan finder man Medianen. Jeg ved at svaret er 5, men hvordan når man frem til svaret??

5) x² + 2 = 3x² - 16.    Find x. x er 3, men hvordan gøre man det??

    -2x² - 9 = -3x² +16. Find x. X er 5, men hvordan finder man frem til, at det er x?

håber virkelig, at nogle kan hjælpe mig :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. maj 2011 af Andersen11 (Slettet)

1). En ternings overflade består af 6 lige store kvadrater. Arealet af hvert af disse kvadrater er s2 , så terningens smalede overfladeareal er 6s2 . Indsæt selv talværdierne for sidelængden.

2. Tilsvarende består en kasses overflade af 6 rektangler, der to og to er lige store.

3. Produktet af to tal er det resultat, man får, når de to tal ganges sammen.

5. Isoler x2 og tag så kvadratroden på hver side.


Svar #2
03. maj 2011 af cillekaa (Slettet)

 Tak for hjælpen :)


Skriv et svar til: små regnetykker - hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.