Matematik

bestemmelse af fast årlig procentvis rente

04. maj 2011 af Bubblegummi (Slettet)

 Kære medstuderende(...) sidder med en opgave, som jeg ikke er sikker på, hvordan jeg løser. Den lyder: 

en bank reklamerer for en konto med en fast årlig procentvis rente, hvor et beløb på 15000 vil blive fordoblet i løbet af 20 år.

kan jeg bruge formlen Kn = K0*(1+r/100)^n og så isolere r og i givet fald hvordan ??

hjælp mig please, det er den sidste opgave i den sidste aflevering inden ferien!! :-)


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. maj 2011 af mathon

              2 = (1+r)20


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. maj 2011 af SuneChr

Kapitalens størrelse er ligegyldig. Vi lader 1 kr. blive til  2:       2  =  1·( 1 + r )20    ⇒    r   =  20√ 2  - 1


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. maj 2011 af HTXnørden (Slettet)

Det er en rigtig god ide at bruge denne formel. Kn er slutkapitalen (30.000), K0 er startbeløbet (15.000) og n er antal år (20). Så isolerer du r, og finder facittet.



Skriv et svar til: bestemmelse af fast årlig procentvis rente

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.