Matematik

målestokforhold

04. maj 2011 af line112 (Slettet) - Niveau: 8. klasse

heeij.

Jeg forstår ikke følgende opgave om  målestokforhold.

her kommer opgaven.

Tegn i målestokforhold 1: 500 en rektangulær mark med målene 25 × 12 meter.

 A) Hvor bred og lang skal den være på tegningen?

B) teg en ag diagonalerne i rektanglet. ( er det bare en lige streg fra den ene side til den anden)

C) Beregn længden af denne diagonal. (hvilken formel skal jeg bruge)

på forhånd tak.


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. maj 2011 af placebo321 (Slettet)

forholdet er 1 cm svarer til 500 cm = 5 m

A)

Bredden = 1/500 * 12 = 0,024 m = 2,4 cm

Længden = 1/500 * 25 = 0,05 m = 5 cm

b) ja

B) pythagoras


Skriv et svar til: målestokforhold

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.