Matematik

hjælp plz

04. maj 2011 af IraQiiia (Slettet)

heej

sidder med en eksamens spørgsmål

* Definer 10-talslogaritmefunktionen, log(x)

håber I kan hjælpe


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. maj 2011 af NejTilSvampe

 10-talslogaritme funktionen er den omvendte funktion af 10^x

log(x) = a   giver det tal du skal opløfte 10 i, for at få a. eksempel

log(100) = 2       fordi, 10^2 = 100


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. maj 2011 af face007 (Slettet)

her er et link:
http://www.eksperten.dk/spm/323387 håber den hjælper


Brugbart svar (1)

Svar #3
04. maj 2011 af SuneChr

Er der tale om en definition, og på hvilket niveau?


Svar #4
04. maj 2011 af IraQiiia (Slettet)

ok tak for hjælpen :)

kender du en hjemmeside hvor man kan finde beviser for de tre logaritmeregneregler?


Svar #5
04. maj 2011 af IraQiiia (Slettet)

#3

det er b niveau, skal definér 10-talslogaritmefunktionen

men kender I en god hjemmeside med beviser for de tre logaritmeregneregler


Brugbart svar (0)

Svar #6
04. maj 2011 af SuneChr

Den lidt barberede udgave af definitionen på en logaritmefunktion λ :

1)   λ er en monoton afbildning af mængden R+R .

2)  ∀ a, b > 0 :       λ (a·b)  =  λ (a) + λ (b) .

...........

9)   to vilkårlige logaritmefunktioner er proportionale

Således er titalslogaritmen   log x  =   ln x / ln 10      (hvor  1 / ln 10  ofte betegnes M) .


Skriv et svar til: hjælp plz

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.