Engelsk

Sprog og sprogbrugsdelen

05. maj 2011 af Giues (Slettet)

Hej
Jeg skal op til skriftlig engelsk eksamen imorgen.
Jeg har så de seneste dage trænet på sprog og sprogbrugs opgaver - Men jeg støder på det problem, at jeg ikke helt  ved hvordan jeg skal få bøjet ordet.
Til terminsprøven brugte jeg meget af tiden på den del af opgaven, og fik ikke meget tid til selve stilen jeg skulle skrive.
Så ville høre om nogle af jer, som har prøvede disse sprogbrugs opgaver, hvor man skal bøje og indsætte ordet, så sætningen giver mening om i kunne give mig et hint til:

- Hvordan jeg løser disse opgaver hurtigere - så jeg får mere tid til min stil?

Jeg prøvede også med at skrive sætningen samt ordet ind i word - men Word var ikke så meget til gavn indenfor denne opgave..
Dem i min klasse er lynhurtige - Så jeg tænker lidt; Er der et fast mønster i hvordan man løser dem eller?

Eks. It is a mist shape wearning a cloak.
Det rigtige ord = Misty

Jeg kunne godt høre, at det lød dumt med "mist" - men at der skulle stå "misty"...
Engelsk er bare ikke lige mig..


Svar #1
05. maj 2011 af Giues (Slettet)

Så bla. i en af de geniale videoer på Studieportalen.

Hvis ordet er adjektiv / tillægsord - så tilføjer man -ly.

Men ved ikke om det gælder for alle? - Det tror jeg ikke at det gør;
High = Highly?
Love = Lovely?

"Australians lovely outdoor life"
Mener der skulle stå "Australians love outdoor life" ?!


Brugbart svar (1)

Svar #2
05. maj 2011 af Andersen11 (Slettet)

#1

Nu er love ikke et adjektiv, men love kan bruges som substantiv og verbum, og lovely er et adjektiv, der som adverbium bliver til lovelily .

Din sætning har intet med adverbier at gøre.


Svar #3
05. maj 2011 af Giues (Slettet)

Hov, min fejl.

 


Brugbart svar (1)

Svar #4
05. maj 2011 af Anxyous (Slettet)

 Som hovedregel sætter man -ly bag på adjektiver, når de optræder som adverbier. Der er dog visse undtagelser, f.eks. "good" (som bliver "well").


Skriv et svar til: Sprog og sprogbrugsdelen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.