Matematik

Redusering

05. maj 2011 af stinem19 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej(:

Jeg skal redusere denne: (2a-b^2)+(a+b)(a-b)+b^2

Jeg har prøvet lidt selv:

(2a-b^2)+(a+b)(a-b)+b^2

=2a*2a-2a*b

=4a^2-2ab , og nu er jeg gået i stå:(

Håber i gider hjælpe(:


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. maj 2011 af Dulugtergrimt (Slettet)

Reducere.

Kan du finde ud af at gange (a+b)(a-b) ud? Det er en af de 3 kvadratsætninger.

Det du gør giver btw ikke rigtigt mening.

- Ophæv og gang parenteser ud

- Reducer.

Gør én ting ad gangen,


Svar #2
05. maj 2011 af stinem19 (Slettet)

Jeg er ikke særlig god til det med at reducere overhovedet:( prøver at lære det, men det vil ikke rigtig sidde fast:(


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. maj 2011 af jokoloko45 (Slettet)

(2a-b2)+(a+b)2 +b2

>

(2a-b2)+a2+b2+2ab+b2

>

2a+b2+2ab

Håber det er til at forstå.


Brugbart svar (0)

Svar #4
16. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

#3

Det er bare ikke helt rigtigt, hvad du har lavet der. Man har

(2a-b2)+(a+b)(a-b)+b2 = 2a - b2 + b2 + a2 - b2 = 2a + a2 - b2


Skriv et svar til: Redusering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.