Matematik

Help :)

09. maj 2011 af Skønnetøs (Slettet)

Nogle der kan hjælpe med denne opgave? :)

Grafen for f(x) = -x2+bx+c  har toppunkt i (2,1), bestem b og c?


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. maj 2011 af NejTilSvampe

 x0 = -b/2a 

2 = -b / 2*(-1) => b = ?

så kan du bestemme c bagefter ved at indsætte 

1 = -(2)^2 + b*(2) + c  


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. maj 2011 af klimasven (Slettet)

 du ved at toppunktets første koordinat kan findes ved at sige -b/(2a) dvs -b/(2*-1)=2 og så kan du finde b. Indsæt derefetr den fundne b værdi og indsæt den kendte x værdi og ialt skal resultatet være 1


Svar #3
09. maj 2011 af Skønnetøs (Slettet)

er b 4?


Svar #4
09. maj 2011 af Skønnetøs (Slettet)

og c er - 3?


Brugbart svar (0)

Svar #5
09. maj 2011 af NejTilSvampe

 prøv at sætte det ind i formlerne og se om du får det samme til at stå på begge sider af lighedstegnet.


Svar #6
09. maj 2011 af Skønnetøs (Slettet)

hvilke formler


Brugbart svar (0)

Svar #7
09. maj 2011 af NejTilSvampe

 x0 = -b/2a  og  y = ax^2 + bx + c


Svar #8
09. maj 2011 af Skønnetøs (Slettet)

det giver noget andet


Brugbart svar (0)

Svar #9
09. maj 2011 af NejTilSvampe

 nej det gør ik xD

 det stemmer

det stemmer også


Svar #10
09. maj 2011 af Skønnetøs (Slettet)

ja okay :b tak for hjælpen!


Skriv et svar til: Help :)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.