Matematik

(x+2)(x^2-9)=0

10. maj 2011 af Frejabaja (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hejsa! :)

Er der nogen der kan hjælpe mig med denne opgave:

(x+2)(x^2-9)=0

Jeg tror nok, at jeg skal benytte mig af nulreglen, men jeg kan ikke helt finde ud af hvordan.


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. maj 2011 af mathon

      (x+2)(x2- 9) = (x+2)(x2- 32) = (x+2)(x+3)(x-3) = 0


Svar #2
10. maj 2011 af Frejabaja (Slettet)

Det vil sige at endten er x = -2 eller x = 3 eller x = -3 ? :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. maj 2011 af LuckyLuc (Slettet)

 x=-2 v (x^2-9)=0. Du finder diskriminanten på andengradsligningen, og bruger løsningsformlen.

Dvs.d= b^2-4*a*c.

0^2-4*1*(-9)=36.

Når diskriminanten > 0 så er der 2 løsninger. Og dem finder vi følgende måde ved at sige -b±√d / 2*a.

-0±√36 / 2*1 = -3, 3. Fordi -6 / 2 og +6 / 2.


Brugbart svar (0)

Svar #4
10. maj 2011 af LuckyLuc (Slettet)

 Så x=-2 v x=±3


Svar #5
10. maj 2011 af Frejabaja (Slettet)

Når jeg bruger TI-interactive til at finde resultatet, står der at det skal give x=-2 v x=3 v x=-3 ? :)


Brugbart svar (0)

Svar #6
10. maj 2011 af mathon

@ #2

                     Ja


Brugbart svar (0)

Svar #7
10. maj 2011 af NejTilSvampe

 #3 - diskriminant metoden er en omvej i dette tilfælde, #0 havde fat i den rigtige ide fra starten.


Brugbart svar (0)

Svar #8
11. maj 2011 af over9000 (Slettet)

Hvis man finder frem til 3 mulige løsninger med 0-reglen, er svaret så korrekt? Jeg var af den opfattelse at det kun er muligt at finde 2 mulige løsninger?


Brugbart svar (0)

Svar #9
11. maj 2011 af mathon

     NB                  (x + 2)(x2 - 9) = 0      er en tredjegradsligning


Brugbart svar (0)

Svar #10
11. maj 2011 af LuckyLuc (Slettet)

 En tredjegradsligning har højest 3. mulig løsninger.. Ligningen her er bare "faktoriseret" men hvis man ganger dem sammen, så er det en tredjegradsligning.


Skriv et svar til: (x+2)(x^2-9)=0

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.