Matematik

Indekstal - HJÆLP

11. maj 2011 af miss-tk (Slettet) - Niveau: C-niveau

Har fået dette spørgsmål:

Forklar hvordan procentvis ændring kan findes ud fra indekstal

Det er en del af min mundtlige eksamen, og matematik er bare ikke lige mig.. 

Nogen der kan hjælp, evt har notater eller en formelsamling ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. maj 2011 af Krabasken (Slettet)

Procentvis ændring =

(Nyt tal - indekstal) * 100 / indekstal


Svar #2
11. maj 2011 af miss-tk (Slettet)

 Så jeg har: 

år               2000 - 2003

pris             225      260

indeks       86,5      100

225-86,5

138,5*100

13850/225 = 61,56

Jeg har skrevet: 225*100/260

1,16-1=0,16

0,16*100 = 16%


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. maj 2011 af Krabasken (Slettet)

Fra 2000 til 2003 har indekstallet ædret sig fra 86,5 til 100
 

Det er en stigning på (100-86,5)/86,5*100 = 15,6%
 

I samme tidsrum har prisen ændret sig fra 225 til 260
 

Det er en stigning på (260-225)/225*100 = 15,6%
 

Altså:
 

(Nyt tal - gammelt tal) / (gammelt tal) * 100 %

;-)


Skriv et svar til: Indekstal - HJÆLP

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.