Samfundsfag

metoder i matematik & samfundsfag

13. maj 2011 af xjawer (Slettet) - Niveau: A-niveau

jeg sidder med en SRO opgave og skal til at lave metode afsnit jeg har anvendt tal materiale og lavet forskellige regression i excel over de enkelte landes befolkningsudvikling. samtidig skal jeg forklare hvorfor befolkningsudviklingen ser ud som den gør og grunden til den stiger eller falder. så mit spørgsmål til jer hvilke metoder mener i jeg har brugt? i må geren uddybe hvorfor jeg har brugt lige netop denne metode. 

på forhånd tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. maj 2011 af Walras

Den kvantitative metode lyder det til.

Men det er jo at fortælle om brugen af metoder, når blot du fortæller, hvad du har gjort, dvs har fundet frem til statistisk materiale, bearbejdet det deskriptivt og estimeret empiriske sammenhænge med OLS (lineær regression). 

Det er svært blot at sammenfatte det i et par få slagkraftige metode-begreber, for det er metode altsammen. Så du skal bare fortælle, hvad du har gjort for at nå frem til dine resultater og konklusioner. Det er en fejl, mange begår i gymnasiet, at de tror, at metoder er et spørgsmål om kvantitativ/kvalitativ/komparativ, induktiv/deduktiv eller for den sags skyld hermeneutiske modeller som den hermeneutiske cirkel/spiral. Nævn gerne de begreber, men du skal da være mere grundig.


Svar #2
13. maj 2011 af xjawer (Slettet)

okay tusind tak for det :)


Skriv et svar til: metoder i matematik & samfundsfag

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.