Matematik

grafisk ligning

14. maj 2011 af miss-tk (Slettet)

Hej,

Jeg mangler lige lidt hjælp til mine grafer

Jeg skal lave en ligning, jeg skal tegne i graf, og har opstillet denne:

3/x+4=6x-3

hvordan tegner jeg den ind i en graf?

(mit egentlig problem er, at tegne 3/x+4 ind, ved ikke hvor jeg skal starte)


Svar #1
14. maj 2011 af miss-tk (Slettet)

( 3/x)+4=6x-3 manglede en parentes


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. maj 2011 af Walras

Du kan ikke tegne en ligning... Du kan eventuelt lave den om til en funktion og så tegne den, men det er nu ikke så traditionelt at gå den vej.

Men

3/x+4=6x-3 <=>

3+4x=6x^2-3x <=>

0=6x^2-7x-3

som du eventuelt kan sige er en andengradsligning for funktionen

f(x)=6x^2-7x-3,

som du kan tegne.


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. maj 2011 af SuneChr

# 0: Ligningen kan anskues og behandles grafisk på to måder:

1)  Ligningens venstreside:  f (x)  =  ( 3 / x ) + 4    indtegnes som graf

      Ligningens højreside:     g (x)  =  6·x - 3         indtegnes som graf

2)  Løse ligningerne ved at sætte   f (x)  =  g (x) :    h (x)  =  6·x2 - 7·x - 3   indtegnes som graf

Hvilken udgave fremgår ikke at spørgsmålet, eller det er stillet uklart.


Svar #4
14. maj 2011 af miss-tk (Slettet)

 Det er til min mundtlige eksamen.

Jeg skal selv opstille nogen ligninger hvor jeg indrager principperne for algebraisk ligninger og derefter redegøre for den grafiske løsning af dem. 


Svar #5
14. maj 2011 af miss-tk (Slettet)

 Har forsøgt at lave en nemmere ligning:

4x/2=6x-4


Brugbart svar (0)

Svar #6
14. maj 2011 af SuneChr

# 5:  Du bli´r nødt til at inddrage de "mindre behagelige" ligninger.  Matematik er (heldigvis) andet end førstegradsligninger.


Svar #7
14. maj 2011 af miss-tk (Slettet)

#6

Hvilke ligninger mener du? 


Brugbart svar (0)

Svar #8
14. maj 2011 af SuneChr

Dine egne eksempler i # 0 er glimrende:  Der er ligefrem proportionalitet i førstegradsligningen og omvendt proportionalitet i hyperblen,  3 / x .  Men du kan finde polynomiumsbrøker med varierende højestegrad(er); og find nogen, hvor der i nævneren er forbehold om ≠ 0.  Kvadratrod, også "ligningsguf". Kun fantasien og kombinationsevner sætter grænserne for udfoldelsen.


Brugbart svar (0)

Svar #9
15. maj 2011 af Krabasken (Slettet)

3/x + 4 = 6x + 3

Alt, hvad du skal gøre er at tegne graferne for de to funktioner


y = 3/x + 4  og  y = 6x+3

Så kigger du på dem og konstaterer, at de to grafer skærer hinanden i

(-1/3 , -5)  og  (3/2 , 6)

x er altså -1/3 og 3/2 og det er netop de to løsninger, som du skulle finde til din ligning 3x + 4 = 6x + 3 ;-)
 


Skriv et svar til: grafisk ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.