Virksomhedsøkonomi (VØ el. EØ)

Efterspørgselskurve

14. maj 2011 af magnuspersson (Slettet)

"Bo gik dermed i gang med at undersøge antal solgte stk. i udsalgsmånederne og sammenholde dette med det tilsvarende antal for en normal måned. Han kom frem til, at der solgtes omkring 40 % flere varer, når der afholdes udsalg. Dette var kombineret med, at den gennemsnitlige rabatprocent blev fastlagt mellem 20 og 25 procent i januar og juli måned, hvor der blev afholdt udsalg. Den gennemsnitlige vares pris målt på hele året var ca. 750 kr., og for omsætningen på hele året anvendte Bo omsætningen for 2005. Bo anvendte en lineær efterspørgselskurve."

Hvordan finder jeg efterspørgselskurven når jeg har de tal?


Brugbart svar (2)

Svar #1
14. maj 2011 af emul0c

Du ved at der er udsalg to gange om året hvor der bliver solgt 40% mere, derudover koster varerne 25 pct mindre (ved ikke helt hvordan de vil have dig til at regne med mellem 20 og 25%).

I gennemsnit koster en vare 750 kroner.

Dvs. at (10 måneder * 100% af prisen + 2 måneder * (1-25%) af prisen) = 11,5.
Det betyder altså at en vare under normale omstændigheder koster 750 / 11,5 = 65,22. Og den under udsalg så koster 65,22 * (1-25%) = 48,91 kroner.

Det vil sige at når efterspørgslen er mindst er der hvor prisen er de 65 kroner, og efterspørgslen er højest der hvor prisen er 49 kroner.

Du ved så at der er 40% flere der vil købe en vare hvis den er på den laveste pris end på den højeste.

Dvs. at hvis der f.eks. er 10 der gerne vil have den til den høje pris, så er der 14 til den lave.

Du har nu et sæt punkter som du kan brug til at finde linjens ligning med. 
 


Skriv et svar til: Efterspørgselskurve

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.