Matematik

diameter

14. maj 2011 af karee85 (Slettet)

 et lodret stående rør med højden h = 80 cm skal indholde 12 liter væske

Beregn rørets indvendige diameter

hvordan regner jeg det ud?

tak på forhånd.


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. maj 2011 af peter lind

rumfang = areal*højde = π*r2*h


Svar #2
14. maj 2011 af karee85 (Slettet)

 det ved jeg godt, men jeg får ikke noget at vide om radius jo. 


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. maj 2011 af peter lind

Du kender jo rumfang og højde, så den eneste ubekendte i ligningen i #1 er radius.


Brugbart svar (0)

Svar #4
14. maj 2011 af SuneChr

Skal have ens benævnelser:      h = 8 dm             V = 12 liter = 12 dm3

diameter   =    2·√ ( V / (π·h) )    dm
 


Brugbart svar (0)

Svar #5
15. maj 2011 af mette48 (Slettet)

Rumfang=h*π*(d/2)2

12=8*π*d2/4           forkort brøken med 4

                               del med π på begge sider

                               uddrag kvadratroden


Brugbart svar (0)

Svar #6
15. maj 2011 af peter lind

#5 Forkort med 2 ikke 4


Brugbart svar (0)

Svar #7
16. maj 2011 af mette48 (Slettet)

#6

forkort med 4 så nævneren i brøken forsvinder

                           del med 2π på begge sider

                           uddrag roden


Brugbart svar (0)

Svar #8
16. maj 2011 af peter lind

#7 Forkorter du med 2 på begge sider får du  6=π*d2


Svar #9
16. maj 2011 af karee85 (Slettet)

 Tak for jeres hjælp!! Har løst opgaven.


Skriv et svar til: diameter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.