Matematik

Reducering

16. maj 2011 af bluesboy (Slettet) - Niveau: A-niveau

Nogle der kan forklare disse to reduceringer? 

1. 4ab + (2a - b)2 - b2

2. 4 - (a - 4b)2 - 4(2ab - 4b2)


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. maj 2011 af NejTilSvampe

 brug kvadratsætningen på ledet (2a-b)^2

kvadratsætningen siger :

(x-y)^2 = x^2 + y^2 - 2xy , 

eller i ord: 

"det ene led i anden, plus det andet led i anden, minus det dobbelte produkt."


Svar #2
16. maj 2011 af bluesboy (Slettet)

 1. 4ab + (2a - b)2 - b2 ⇔ 4ab + 2a2 + b2 - 4ab - b2

Er overstående korrekt???


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. maj 2011 af NejTilSvampe

 #2 - ja det ser korrekt ud =) 


Svar #4
19. maj 2011 af bluesboy (Slettet)

 Hej NejTilSvampe. 

Nu sidder jeg her tre dage efter jeg sidst spurgte om hjælp. Det omhandler den samme opgave:

1. 4ab + (2a - b)2 - b2 ⇔ 4ab + 2a2 + b2 - 4ab - b⇔ Svaret efter mit hoved må så være 2a2 efter som vi bare fjerner resten. Men den facitliste jeg har siger at svaret til overstående opgave bliver 4a2..?

Det forstår jeg ikke.. Hvis der er andre flinke hoveder der har styr på det må i også gerne hjælpe. :)


Brugbart svar (1)

Svar #5
19. maj 2011 af NejTilSvampe

ah .

4ab + (2a - b)2 - b2 ⇔ 4ab + (2a)2 + b2 - 4ab - b2 = 4a^2 

(2a)^2 = 2^2 * a^2 = 4a^2


Skriv et svar til: Reducering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.