Andre fag

1. Forklarer hvad Transformation er?

21. maj 2005 af Malfoy (Slettet)
Hej,
Kan du med en kort sætning forklarer hvad Transformation er og hvad man kan bruge det til i hverdagen?

Brugbart svar (0)

Svar #1
21. maj 2005 af hilo (Slettet)


Transformation reducere strømstyrken, ved hjælp af to spoler...

Brugbart svar (0)

Svar #2
21. maj 2005 af frodo (Slettet)

eller omvendt ;D

Svar #3
21. maj 2005 af Malfoy (Slettet)

Tark;)

Svar #4
21. maj 2005 af Malfoy (Slettet)

Kan man ikke sigeat transformation bruger man til at få strøm over store afstande?

Brugbart svar (0)

Svar #5
21. maj 2005 af hilo (Slettet)

#4 ya det kan man godt sige. man bruger det bla. andet til at transportere strøm, for at spare mest muligt energi %)

Svar #6
21. maj 2005 af Malfoy (Slettet)

#1 vil du uddybe det

Brugbart svar (0)

Svar #7
21. maj 2005 af hilo (Slettet)

#6
meget let sprog: du har en strømkilde og der er 250 volt, du skal kun bruge 125, du tilslutter en transformer, som hr to spoler, den første primær den anden sekundære.
i primæren er der 400 vendinger og i sekundæren 200
forskellen i den anden i forhold til den første er at den er to gange mindre.
Derfor bliver strømstyrken også to gange mindre....
pirmære/sekundære =400/200=2
250/2=125....
hjalp det..jeg håber det....held og lykke med eksamen hvornår skal du op.?

Brugbart svar (0)

Svar #8
21. maj 2005 af Therackoo (Slettet)

#6 *[250 Volt]--[400]U[200]--125 Volt*

Transformater = Jernkerne??? right??

Brugbart svar (0)

Svar #9
27. maj 2005 af Kim Svenningsen (Slettet)

Find en god tegning, inden du læser dette. En transformator består af to spoler, sædvanligvis er de monteret på en firkantet jernkerne, så virker den bedre. Orverliggeren er lamelleret, den består af tynde lag, der er lakeret sammen. Det forhindrer sekundærspolen i at danne et modsat rettet magnetfelt, de enkelte lameller er isoleret fra hinanden.
Man forsyner den ene spole med vekselstrøm, lad os sige 6 volt. Vi bestemmer, at den skal have 600 vindinger. Den anden spole har 200 vindinger, og vi bør kunne måle at spændingen er faldet til 2 volt. Vindingstal og spænding er ligefremt proportionale. Hvis vi derimod måler strømstyrken vil den være blevet 3 gange større.
Det er dog kun i bøgerne, det går så nemt. Der vil altid være et effekttab.
Effekten er jo produktet af spænding og strømstyrke. Hvis vi sender 1 ampere ind, kan vi forvente at få 3 ud. Effekten i hver af spolerne bliver 6 watt. De skiftende strømretninger i primærspolen skaber et skiftende magnetfelt, der går igennem jernkernen og over gennem sekundærspolen, hvor den inducerer en vekselstrøm.
Du kan sagtens lave transformation med jævnstrøm, men du skal tænde og slukke 100 gange i sekundet. Der findes nu ulovlige induktionsapparater, der kan klare det selv. De udsender så meget Röntgenstråling, at det kan måles med et Geiger-Müllerrør.

Skriv et svar til: 1. Forklarer hvad Transformation er?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.