Matematik

Differentialligninger

17. maj 2011 af RolfChristian (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej.

Jeg sidder og prøver at finde ud af hvordan jeg skal løse følgende opgave fra matematik a, december 2010.

Opgave 14

I en model for fiskearten kuller i Nordsøen er længden af en fisk en funktion af fiskens
alder, som tilfredsstiller differentialligningen

dL/dt=k*(100-L)

hvor k er en konstant, L angiver fiskens længde målt i cm, og t angiver fiskens alder målt
i år.
Det oplyses, at til tidspunktet t=0
er fiskens længde 0,4 cm, og til tidspunktet t=1 er
fiskens længde 11 cm.

a) Bestem L som funktion af t.

Jeg kan ikke se mig ud af hvilken løsningformel jeg skal bruge.

På forhånd tak.
 


Brugbart svar (2)

Svar #1
17. maj 2011 af peter lind

Brug et CAS værktøj til at løse differentialligningen


Brugbart svar (2)

Svar #2
17. maj 2011 af mathon

                                      L(t) = 100 - 99,6·e-0,112526·t


Brugbart svar (2)

Svar #3
17. maj 2011 af NejTilSvampe

 Brug separation af de variable, eller løsningsformlen for lineærfunktinoer.

eller 


Brugbart svar (1)

Svar #4
17. maj 2011 af mathon

                                              L(t) = 100 - 99,6·e-0,112526·t = 100 - 99,6·0,893574t


Skriv et svar til: Differentialligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.