Generelt

Klage over årskarakter?

18. maj 2011 af Anne17 (Slettet)

Hej..

Vi har lige fået årskarakter på skolen i de fag, som vi afslutter i år. Jeg har normalt været lige glad, hvis en karakter var mere eller mindre urimelig, da det jo ikke betød noget alligevel. Men jeg er rigtig skuffet over at jeg har fået 7 i et fag jeg afslutter her på 2. år og ikke skal til eksamen i. Jeg er en person der ikke er bange for at sige min mening, derfor vil jeg gå hele vejen med eventuel klage. Jeg har snakket med en lærer, som ikke forstod mig derfor har jeg skrevet til min skole rektor. Jeg ville bare høre, om der er nogen der har gjort det før? Kan man få andet ud af det, end at man skal undgå den pågældende lærer det sidste år af skoletiden?

Håber I vil svare


Brugbart svar (2)

Svar #1
18. maj 2011 af Studscientpol (Slettet)

 Der kommer aldrig noget godt ud af at klage, da det er kun få tilfælde at en klage imødekommes.

Noget nyt som er vedtaget, at hvis man klager over en karakter, kan denne karakter faktisk blive dårligere.  


Svar #2
18. maj 2011 af Anne17 (Slettet)

Hvad snakker du om? Det er da det mest upædagogiske jeg nogensinde har hørt? Man kan ikke, lovligt, få lavere karakter af at klage.

Men jeg ville gerne høre fra nogen som har prøvet det?


Brugbart svar (2)

Svar #3
18. maj 2011 af Studscientpol (Slettet)

 http://www.uvm.dk/Uddannelse/Gymnasiale%20uddannelser/Om%20gymnasiale%20uddannelser/Nyheder/Gymnasiale%20uddannelser/Udd/Gym/2010/Feb/100204%20Klager%20kan%20fremover%20medfoere%20lavere%20karakter.aspx

Anne tjek dette link


Brugbart svar (2)

Svar #4
19. maj 2011 af Anxyous (Slettet)

 #2:

Det kan man netop lovligt, da det er blevet vedtaget.

Det er til dels for at stoppe folk i at klage over eksamenskarakterer, fordi de lige så godt kan gøre et forsøg på at få en højere karakter - går den, så går den.


Brugbart svar (2)

Svar #5
19. maj 2011 af JJ-cool (Slettet)

Det er helt korrekt, at der i forbindelse med klager over karakterer  i tilfælde af en ny karakterfastsættelse  er risiko for, at man får en lavere karakter, men det tror jeg ikke på i forbindelse med årskarakterer. Nu skriver du ikke noget om, hvorvidt der er tale om mundtlige eller skriftlige karakterer, for mundtlige karakterer er meget svære at få ændret, fordi der ikke er andre "vidner" end læreren. Har denne  en prøve eller nogle oplæg, han kan begrunde sin karakter ud fra, har du en rigtig dårlig sag. Han kan imidlertid ikke begrunde en karakter med manglende deltagelse - det er hans pligt at sikre sig, at han ved, præcist, hvad du kan/ikke kan, så må han give dig opgaver, oplæg, må bruge harpunmetode med videre.
Ligeledes kan du ikke begrunde en højere karakter med andet end rent faglige argumenter - at du har holdt oplæg, der har fået ros, at du altid har fået at vide, at dine svar var rigtige, grundige osv. osv, og så skal du vurdere din præstation  i forhold til de faglige mål for faget


Svar #6
19. maj 2011 af Anne17 (Slettet)

Tak for svaret. Jeg ville bare høre, om I synes jeg skulle prøve? Det er mundtlig karakter, den skriftlige har jeg 12 for, hvilket passe, da jeg altid har fået 12 i alle skriftlige prøve, afleveringer osv. Men mundtlige synes jeg er svær at vurdere, da vi arbejder mest skriftligt og i grupper.


Brugbart svar (2)

Svar #7
20. maj 2011 af SofieNygaard2

Lev med det

sådan er det


Svar #8
20. maj 2011 af Anne17 (Slettet)

Det behøver ikke at være såden. Siger bare at det er til grin at se passivt på mens andre udnytter deres magt til at vurdere folk uretfærdigt og personligt i stedet for fagligt !


Brugbart svar (2)

Svar #9
21. maj 2011 af Studscientpol (Slettet)

Nu kan personligheden og fagligheden også hænge sammen ;)


Svar #10
22. maj 2011 af Anne17 (Slettet)

Kunne ikke være mere uenig???


Brugbart svar (3)

Svar #11
24. maj 2011 af JJ-cool (Slettet)

"Det behøver ikke at være såden. Siger bare at det er til grin at se passivt på mens andre udnytter deres magt til at vurdere folk uretfærdigt og personligt i stedet for fagligt !"

Ak ja myter er og bliver umulige at udrydde

Nu tror jeg ikke, der er mange lærere, der synes, det er sjovt at give karakterer, fordi der er så mange usikkerhedsfaktorer, og man er netop uhyrligt bange for at give en forkert karakter - både for meget og for lidt - så de fleste lærere hader, når tiden kommer til karaktergivning.
 

Når det er sagt, tror jeg, det er en myte, som nogen måske tror på, at lærere pr. definition honorerer og belønner personer og straffer andre - det er ofte blot undskyldninger fra elever, der føler sig uretfærdigt behandlet.
Når der gives karakterer kan, I jo blot spørge, hvorfor der er givet den karakter, og læreern vil henvise tileller bør henvise til manglende målopfyldelse, og hvis han/hun er dygtig påpege, hvilke mål, det kniber med at opfylde og hvordan man kan opfylde dem efterfølgende
Man skal og bør altid gå til sin lærer, hvis man mener, man har fået en forkert karakter, men sjovt nok er der aldrig nogen, der er kommet til mig  og sagt, at de har fået en for høj karakter!!!!  Det er lærerens pligt at kunne argumentere for den karakter, man har givet, således at eleven forstår baggrunden. Eleven behøver ikke nødvendigvis være enig i denne vurdering


Brugbart svar (2)

Svar #12
27. maj 2011 af LuckyLuc (Slettet)

 Det virker da helt underligt at du får 12-taller til alle dine skriftligt opgaver, men får 7 i mundtligt. Jeg fortryder at jeg ikke klagede dengang jeg gik på HHX. Altså jeg var den mest aktive i klassen og var spot-on, men af en eller anden grund gav den homo mig 8-tal :).

Jeg var tilfreds nok med 8-tal, men da jeg så at nogle af klassens mest passive elever fik 9 og 10, ja så fik jeg nedtur. Jeg spurgte om grunden, og han "vurderede" at de sagtens kunne mere end de gav udtryk hvilket var mundlort.

Den rigtige grund var påvirkning af andre lærer i andre fag. Nogle af disse passive elever var skarpe i andre fag og lærernes kaffepauser gik med diskussion om dette, og med største band-waggon stil følte min dansklærer også at de skulle have en super karakter i hans fag også.

Tro mig, når jeg siger passiv så mener jeg passiv... Ingen, absolut ingen markering hele året. En anden grund var at deres årskarakter ikke skulle ødelægges af et fag de ikke var god til. Ja, jeg var jo den goofy type der tog let på livet, så min karakter "vurderede" han godt kunne tages ned i den lavere ende.

Jeg bar nag i lang tid, og syntes det skulle vedtages at klaphatte som min dansklærer skulle fyres på det baggrund af dette. Konklusion: 1.Gymnasielærer er nogle klappehatte. 2.Humaniora fag stinker, vil altid stinke, er ubrugelig, vil blive mere ubrugelig ud i fremtiden, og alt kan bortforklares over en kop kaffe.

Når ja, han mente ikke man var dansker hvis man ikke interesserede sig for dansk politik. 


Svar #13
27. maj 2011 af Anne17 (Slettet)

#11

Synes det er meget naivt at dig at tro, at lærere ikke bedømmer personligt. Siger ikke at alle gør det, men personlighed spiller helt sikkert en vigtig faktor. Tro mig, har oplevet det gennem hele min skolegang og vil sikkert opleve det i de resterende år jeg har tilbage. Det er uretfærdigt, men sandt! Du må finde en klar linje mellem at se det bedste i folk og være direkte naiv.


Skriv et svar til: Klage over årskarakter?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.