Matematik

Optimering - dagslængden i Alaska

20. maj 2011 af Amtell (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej :)

Jeg sidder og læser op til skriftlig matematik. Jeg løser derfor en masse gamle opgaver. Men der er en, som jeg ikke kan komme videre med. Opgaven lyder således:

I en model kan længden af dagen i Alaska som funktion af tiden t beskrives ved:

f(t)=6,61*sin(0,0167*t-1,303)+12.2

Her er t større end eller lig med 0 og mindre end eller lig med 365. f(t) er dagens længde i timer til tidspunktet t målt i døgn efter 1. januar 2011.

Benyt modellen til at bestemme det tidspunktet, hvor længden af dagen i Alaska er størst.

Jeg har differentieret ligningen, hvorved jeg fandt:

f'(t)=0.110387*cos(0.0167*t-1.303)

Denne ligning sætter jeg lig med 0, hvorefter jeg finder t:

f'(t)=0 => t=188,119*n1-16,0357

Hvad gør jeg nu?


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. maj 2011 af Andersen11 (Slettet)

Hvad er n1 ?


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. maj 2011 af feuni (Slettet)

du har også haft mat a skriftlig den 18-05-2011 smiler.


Skriv et svar til: Optimering - dagslængden i Alaska

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.