Matematik

Udregne middeltal

20. maj 2011 af Monique1988 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg skal finde middeltal og spredning. Men er kørt helt fast, da jeg har prøvet lidt forskelligt. Men synes ikke rigtig jeg får det rigtige resultat.

Alder               20-29       30-39           40-49         50-59         60-64
Hyppighed    9906         23 934        55 406        29 472       61 782
Frekvens       4,1 %        9,8 %           22,6 %       38,0 %       25,4 %
Kumuleret
frekvens        4,1 %        13,9 %          36,5 %       74,5 %      99,9 %
 

Det er de her tal fra skemaet jeg skal bruge.

Jeg har prøvet sådåan her, men synes ikke det fungere:

4,1*9906+9,8*23934 ............ osv. Og så dividere med 100.


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. maj 2011 af mette48 (Slettet)

sum(20+29)/2 * 9906......delt med sum9906+23934.....

sum af intervaldmidtpunkt*hyppighed delt med sum af hyppighed


Svar #2
20. maj 2011 af Monique1988 (Slettet)

Jeg forstår det ikke helt endu. Altså jeg siger 24,5*9906 og så er jeg ikke helt med på det der delt med sum 9906+23934?


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. maj 2011 af AMelev

Nej, det er smartere at bruge frekvenserne, når du har dem: Midtpunktet af intervallet er 25, da intervallet er [20,30[, hvilket ikke helt er i overensstemmelse med de matematiske regler, men ....

Generelt fortæller hyppighed og frekvens i princippet det samme, hyppigheden fortæller i absolutte tal, mens frekvensen angiver i %.

Du kan godt regne middeltal ud og sådan set også spredning, men er du sikker på, du ikke skulle benytte dit Cas-værktøj til det?


Svar #4
20. maj 2011 af Monique1988 (Slettet)

Det er jeg faktisk lidt i tvivl om, men det er et af mine eksamens spørgsmål. Så mon ikke det er godt at kunne forklare det, hvordan jeg har gjordt det i hånden?


Brugbart svar (0)

Svar #5
20. maj 2011 af AMelev

Ok, jo.

Så skal du beregne middeltal som sum af alle intervalmidtpunkt * frekvens og

varians= sum af (intervalmidtpunkt - mideltal)2*frekvens og derefter

spredning = kvadratrod(varians).

NB! Det er rigtigt, at du skal dividere med totalen, men når du regner med frekvenser er totalen jo 100% = 1.


Svar #6
22. maj 2011 af Monique1988 (Slettet)

Kan det passe at middeltallet bliver 172725?

Spredning, er det så bare at √(172725)?


Skriv et svar til: Udregne middeltal

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.