Matematik
arealberegning
Hej med jer, jeg er pludselig kommet i tvivl om, hvordan man bør løse den opgave korrekt
Hej! Hvad skal jeg først gøre for at løse denne opgave.
Opgaven:
funktionen f(x) er bestemt ved f(x)= x^3-4x. Grafen skærer 1. aksen i punkterne P(-2,0) O(0,0) og Q(2,0). Sammen med 1.aksen afgrænser grafen i anden kvadrant en punktmængde M, som har et areal.
Bestem arealet af denne punktmængde
På forhånden mange tak
Kan jeg ikke bestemme arealet af integralet af 0 øverst og -2 nederst ??
Men jeg forstår bare ikke, hvorfor jeg får de andre punkter oplyst, når det blot er arealet i anden kvadrant jeg skal beregne, med følgende x-koordinater 0 og -2
Svar #2
20. maj 2011 af mette48 (Slettet)
Du skal bestemme arealet fra -2 til 0 hvilket ganske rigtigt svarer til at 0 er øverst og -2 nederst.
Hvad du skal med Q kan jeg heller ikke se, men det kan være det er nævnt for at du skal blive opmærksom på at der er 2 forskellige arealer mellem grafen og 1.aksen.
Svar #3
20. maj 2011 af studerende20 (Slettet)
Jep, det har jeg også gjort vil jeg mene..
A = -2∫0(x3 - 4x)dx = [ 1 / 4x^4 - 4 * 1/2x^2 ] integralet af 0 og- 2
= ( 1 / 4 * 0 ^ 4 * 1 /2*0^2 ) - ( 1 / 4 * (-2)^4 - 1 / 2* (-2)^2)
= ( 0 ) - ( 1/4 * 2^4 + 1 / 2^ 2^2 )
Er det forkert?
Svar #4
20. maj 2011 af AMelev
Din løsningsmetode er OK.
Der er vel reelt kun ét overflødigt punkt (Q) oplyst. I øvrigt kunne du jo selv have fundet dem alle ved at løse ligningen f(x) = 0, så i princippet er alle tre punkter overflødig oplysning.
Det er rigtig fint, at du reflekterer over oplysninger i forhold til problemstilling. Vi er vant til i matematikopgaver, at alle oplysninger skal anvendes, men i det virkelige liv får vi en masse oplysninger, som vi skal sortere efter relevans i forhold til problemstilling - og mange vil havne i kassen "Irrelevante oplysninger". Denne opgave er måske tænkt som et skridt på vejen i retning af at ruste dig til det.
Svar #5
20. maj 2011 af studerende20 (Slettet)
Tusind tak :)
Den metode jeg bruger deroppe kan jeg bare ikke få til at stemme overens med facitet som er 4 :o ?
Svar #6
20. maj 2011 af AMelev
Du får [1/4x4-2x2]-20 = 0 - (1/4*24 - 2*22) = -16/4 + 8 = 4 (du har misset 4* undervejs, tror jeg).
Svar #7
20. maj 2011 af studerende20 (Slettet)
tak skal du have! Men jeg forstår ikke rigtig, hvordan -16 / 4 = 4 , hvilken regneregel for brøker kommer der i brug her:o
Svar #9
21. maj 2011 af studerende20 (Slettet)
åh ja.. jeg er vidst ved at være træt.. men jeg forstår ikke hvordan du kommer frem til 4, når der står - foran 16.. Hm
Svar #11
21. maj 2011 af studerende20 (Slettet)
åh ja self.. Forresten det minustal foran -16, kommer det af det minus mellem de to led als.. ( F(b)-F(a)
Svar #12
21. maj 2011 af Andersen11 (Slettet)
#11
Ja, det kommer fra bidraget -F(-2) til det bestemte integral, idet I = F(0) - F(-2) .
Svar #13
21. maj 2011 af studerende20 (Slettet)
Jamen det minus foran 2 ændrer sig vel til + når man hæver parentesen ?
Svar #14
21. maj 2011 af Andersen11 (Slettet)
#13
Der er ikke tale om at hæve en parentes i -F(-2) ved at gange -2 med -1. Der er tale om at beregne -F(-2), dvs
-F(-2) = -((1/4)·(-2)4 -2(-2)2) = -16/4 +2·4 = -4 +8 = 4
Svar #15
21. maj 2011 af studerende20 (Slettet)
Åh, jamen jeg troede da bare ,at minuset foran F(a) ændrede på fortegnene inde i parentesen
Skriv et svar til: arealberegning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
