Matematik

Eksamenssæt

21. maj 2011 af Dankort (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej alle

Er der ikke en der kan fortælle mig hvordan man laver opgave 6 (uden hjælpemidler) samt opgave 12 (med hjælpemidler)?

Kan det passe at opgave 10 giver følgende:

a: 25,6

b: 63,44

c: Skæringspunkt(40,40,-20)

På forhånd mange tak :)

Vedhæftet fil: Matematik 2011 maj.pdf

Svar #1
21. maj 2011 af Dankort (Slettet)

Og hvordan man regner opgave 14 b ud :)


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. maj 2011 af Krabasken (Slettet)

Grafen beskriver altså HÆLDNINGEN af f(x)
 

I -2 skifter H fra negativ til positiv - dvs. f(x) har et minimum her
 

I 3 bliver H atter negativ, altså maksimum i 3
 

I 5 atter positiv altså et minimum her
 

Udover det er f(x) jo stigende når H er positiv og omvendt


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. maj 2011 af Krabasken (Slettet)

a)  Indsæt 100 i stedet for t
 

b) Find f '(t) og sæt den = 0
 

c)  Indsæt 100 for t i f '
 

Tallet udtrykker, hvor "hurtigt" dagen vokser (hvis positivt) eller aftager (hvis negativt) på det pågældende tidspunkt


Svar #4
21. maj 2011 af Dankort (Slettet)

Fostår dig ikke helt? Kan du evt tegne en skitse af grafen for f?


Svar #5
21. maj 2011 af Dankort (Slettet)

@Krabasken:når jeg solver f'(t)=0 så får jeg et meget mærkeligt tal og når jeg vil beregne approx værdien giver den bare det samme resultat?


Brugbart svar (0)

Svar #6
21. maj 2011 af Krabasken (Slettet)

Du har slet ikke brug for en skitse - men hvis du gerne vil ha' en, kan du jo sagtens lave den selv både med og uden værktøj

Hvis du ikke forstår, ha´bd jeg skriver, så prøv at læse det R-I-G-T-I-G  L-A-N-G-S-O-M-T  og se for dig, hvad det er, jeg forklarer ;-)

Jeg kigger på 14b imens


Brugbart svar (0)

Svar #7
21. maj 2011 af Krabasken (Slettet)

Din lommeregner skal omstilles til radianer


Brugbart svar (0)

Svar #8
21. maj 2011 af Krabasken (Slettet)

f '(100) skulle gerne blive 0,103

Det kan tolkes som at på tidspunktet 100 dage vokser dagen med 10,3% daglig


Brugbart svar (0)

Svar #9
21. maj 2011 af NejTilSvampe

f'(x)  |    -   |   0   |   +   |   0  |   -   |  0   |  +   |
------------------------------------------------------->
  x    |  aft  |  -2   | vok. |  3  | aft  |  5  |  vok |


Brugbart svar (0)

Svar #10
21. maj 2011 af Krabasken (Slettet)

14b)  Når du har din tangentligning ibdsætter i den hhv, y = 0 og x = 0, hvorved du finder skæringspunkterne med akserne.
 

Tilsidst finder du T'(a) og sættet den = 0 for at finde T's minimum ;-)


Skriv et svar til: Eksamenssæt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.