Matematik

Monotoniforhold

21. maj 2011 af devli (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej

Jeg sidder med en opgave som jeg udmærket godt ved hvordan skal løses, der er bare en lille ting der driller

Opgaven lyder (dette er uden hjælpemidler):
En funktion f er givet ved f(x)=x^3-3x^2+4

Bestem f'(x) og gør rede for monotoniforholdene for f

Jeg har så fået f'(x)=3x^2-6x

Problemet er bare at jeg får diskriminanten til at være 24 og jeg skal jo bruge kvadratroden af 24 til resten af udregningen. Altså d=b^2-4ac => 36-12 = 24? Altså er c = 1 eller er c = 0?

Håber I forstår spørgsmålet?


Brugbart svar (1)

Svar #1
21. maj 2011 af Dulugtergrimt (Slettet)

c = 0.

d = 36


Svar #2
21. maj 2011 af devli (Slettet)

 Så forstår jeg det meget bedre! Mange tak :-)


Skriv et svar til: Monotoniforhold

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.