Matematik

Hjælp, tak!

22. maj 2011 af Jennings (Slettet)

Hvad er forskellen på disse udtryk: potensudvikling, potensfunktion og potensvækst?

Tak for opmærksomheden


Brugbart svar (1)

Svar #1
22. maj 2011 af mathon

      potensudvikling
                                                y = f(x) = b·xa

      potensvækst
                                                dy/dx = b·a·xa-1 = (a/x)·y = a·(y/x)
 

     
      potensfunktion
                                               f(x) = xa


    
                                             

                         
 


Brugbart svar (1)

Svar #2
22. maj 2011 af AMelev

En potensfunktion er xa. Potensudvikling og potensvækst er i princippet to benævnelser for det samme b*ax.

Det svarer helt til forskellen på eksponetialfunktion ax og eksponentiel funkrion/ekponentiel udvikling/ eksponentiel vækst b*ax.


Svar #3
22. maj 2011 af Jennings (Slettet)

Nu er jeg lidt forvirret. Mit mundtlige spørgsmål er formuleret således:

Gør rede for potensfunktionen f(x)=b * x opløftet a.

Du skal blandt andet komme ind på bestemmelser af tallene a og b og på dobbeltlogaritmisk koordinatsystem.


Brugbart svar (1)

Svar #4
22. maj 2011 af AMelev

#1 Jeg er ikke enig i, at begrebet vækst er knyttet til differentialligninger - betegnelserne vækst/udvikling benyttes i flæng.


Brugbart svar (1)

Svar #5
22. maj 2011 af AMelev

Jamen du spurgte om noget andet, så det var jo selvfølgelig det, du fik svar på.

I dit spørsmål er der ingen forskelpå de tre begreber  - de vil alle dække over funktionen b*xa.
Selve potensfunktionen xa er ikke specielt interessant, så derfor er navnet nok overført til udviklingen/væksten.


Svar #6
22. maj 2011 af Jennings (Slettet)

#5

Mange tak for udredelsen!


Skriv et svar til: Hjælp, tak!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.