Matematik

Afleveringsopgaven fra Grl. hjælp?

22. maj 2011 af mettemilla (Slettet)

Opgave 1) I har før hørt om de ”3 vigtige formler”, men hvordan regnes de ud? Opskriv løsningen til hver af de 3 vigtige formler:
1) ( a + b )2 =
2) ( a - b )2 =
3) ( a + b ) · ( a – b ) =

Opgave 2) Faktoriser følgende ligninger ved hjælp af de 3 vigtige formler:
a) x2 – 16 =

b) x2 + 14x + 49 =

c) 4x2 – y2 =

Opgave 3) Linjerne m: og n:
a) Skriv i ord hvad du ved om linjernes hældning og skæring med y-aksen.
b) Tegn linjerne i et koordinatsystem (gerne Geogebra eller Graph).

Ifølge s. 58 findes to linjers skæringspunkt med hinanden ved at sætte deres ligninger lig med hinanden og derefter isolere x. Derefter kan x indsættes i en af de to linjers ligning. Du kan nu finde y-værdien. De fundne x- og y-værdier er koordinatsættet til skæringspunktet hvori linjerne skærer hinanden.
c) Beregn skæringspunktet mellem linjerne n og m (tjek med din tegning om det passer).
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. maj 2011 af NejTilSvampe

 opg1 

1) (a+b)2 = (a+b)(a+b) = 

2) (a-b)2 = (a-b)(a-b) = 

opg2

a) brug ligning 3.

b) brug ligning 1.

c) brug ligning 3.


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. maj 2011 af Conzeq (Slettet)

Opgave 1)

"De 3 vigtige formler" som du henvender dig til er nok bedre kendt som kvadratsætningerne:

(a+b)2=(a+b)(a+b)=a^2+b^2+2ab

(a-b)^2=(a-b)(a-b)=a^2+b^2-2ab

(a+b)(a-b)=a^2-b^2

Opgave 2)

a)

Her skal du tænke over, hvad giver x^2 og 16 når det er sat i anden?

LØSNING:
sqrt(x^2)=x og sqrt(16)=4.

Så kigger du på dine kvadratsætninger, og ser der ikke er et tredje led, så når du skal faktorisere, må de nødvendigvis være 3. kvadratsætning:

x^2-16=(x-4)^2

Prøv dig frem med b og c.

Opgave 3)

a) Kig på konstanterne a og b, tænk dig om. Sæt evt. x=0, for at finde b - hvad betyder det?

b) Tegn.


Skriv et svar til: Afleveringsopgaven fra Grl. hjælp?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.