Matematik

Udledning af rentefremskrivningsformelen.

23. maj 2011 af littlej (Slettet) - Niveau: B-niveau

 Hej!

Hvordan kan man af en eksponentiel funktion y=b*a^x udlede rentefremskrivningformlen?
Kn=K0*(1+r)^n
Er det bare at sige at Kn er=y
K0=b(begyndelsesværdien)
(1+r)=a
n=x

Eller skal man føre et slags bevis eller argument?


Brugbart svar (1)

Svar #1
23. maj 2011 af sigmund (Slettet)

Det er rigtigt, som du siger. Du kan argumentere med, at du starter med K0. Renten r tilskrives, så efter første termin er beløbet K1 = K0*(1+r). K1 ganges så igen med 1+r, og du får K2 = K0*(1+r)*(1+r) = K0*(1+r)2. Således fortsætter du med at gange med 1+r, så efter n terminer har du Kn = K0*(1+r)n.


Skriv et svar til: Udledning af rentefremskrivningsformelen.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.