Matematik

Mandsynlighed

23. maj 2011 af Jauernik (Slettet) - Niveau: C-niveau

 Hej folkenz. 

Jeg har en opgave her som jeg gerne vil have lidt hjælp til.
 

opgave 100. 
En undersøgelse viser at vægten af hønseæg fra en bestemt producent er normalfordelt med middelværdi 66 g og spredning 4 g.
Æggene sorteres i tre kvaliteter efter vægt.
Kvalitet 1 består af æg, som vejer mere end 70 g.
Kvalitet 2 består af æg, som vejer mellem 65 g og 70 g.
Kvalitet 3 består af æg, som vejer mindre end 65 g.

a. Hvad er sandsynligheden for at et tilfældigt udvalgt æg er af kvalitet 1?

b. Samme spørgsmål for kvalitet 2 og kvalitet 3.
 

Seks æg koster 9,00 kr. for kvalitet 1, 7,50 kr. for kvalitet 2 og 6,00 kr. for kvalitet 3.

c. Hvor meget får producenten for en produktion på 120.000 æg ?

Faciliste : a) 16 %       b) 44 % og 40 %        c) 142.800 kr.

Men kan ikke findeud af hvad jeg skal gøre. Men synes heller ikke facit på opgave c) ser realistisk ud. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. maj 2011 af peter lind

Du skal slå sandsynlighederne op i et CAS værktøj, regneark, statistikprogram eller lignende. For kvalitet 1 skal du således slå P{ X >70} op.


Svar #2
23. maj 2011 af Jauernik (Slettet)

 synes ikke rigtig det hjælper mig , men man burde da kunne løse opgaven ud at slå sandsynligheden op, hun sagde vi skulle benytte os af normalfordelingspapiret, altså jeg kender jo min middelværdi = 50 % = 66 g og jeg kender også min sigma = spredning = 4 g men ved ikke hvordan jeg kommer videre


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. maj 2011 af peter lind

Det nemmeste og det man umiddelbart vil gøre er at slå sandsynlighederne op. Det er korrekt at sandsynlighedspapir også kan bruges. Det bruger jeg aldrig, så dent kan jeg ikke hjælpe dig med.


Svar #4
23. maj 2011 af Jauernik (Slettet)

 okay men hvordan kan jeg så finde det på min grafregner ?

Altså hvad skal jeg indtaste for har aldrig prøvet at finde det på denne måde tidligere (i mit liv) ?


Brugbart svar (0)

Svar #5
23. maj 2011 af peter lind

Jeg kender ikke din grafregner eller nogen anden grafregner for den sags skyld, så det kan jeg ikke hjælpe med. Hvis du har en Ti89 kan du på portalens matematik side og vælge nyttige links. Der er en henvisning til brug af Ti89


Svar #6
23. maj 2011 af Jauernik (Slettet)

tak -Har en som er magen til ti-89 bare med større skærm og flere taster 


Svar #7
23. maj 2011 af Jauernik (Slettet)

 Peter kan du ikke lige sende et link, kan ikke finde det -.- !


Brugbart svar (0)

Svar #8
23. maj 2011 af peter lind

http://www.odder-gym.dk/fileadmin/Elevfiler/Dokumenter/ti89.doc


Skriv et svar til: Mandsynlighed

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.