Matematik

hjælp

23. maj 2011 af supergetrud (Slettet)

f(x) = b * ax opfylder , f(2) = 2 og f(4) = 8

Bestem a og b ?? Hvordan gør jeg det?


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. maj 2011 af NejTilSvampe

 opstil to ligninger med to ubekendte.

1 : f(2) = b*a2 =

2 : f(4) = b*a4 = 8


Svar #2
23. maj 2011 af supergetrud (Slettet)

Hvordan det


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. maj 2011 af Palanny (Slettet)

Da det er en eksponentiel funktion, kan du også benytte dig af a- og b-formlerne hvis du ikke ønsker at arbejde med to ligninger med to ubekendte. Du har sikkert formlerne i din grundbog :)

 


Brugbart svar (0)

Svar #4
23. maj 2011 af mathon

                   y2/y1 = aΔx               a>0

                   8/2 = a2

                   22 = a2

                   a = 2


Brugbart svar (0)

Svar #5
23. maj 2011 af NejTilSvampe

 #3 - man får bare ikke intuitionen når alt man gør er at slå op i en formelsamling. 


Skriv et svar til: hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.