Matematik

sinusrelationer i retvinklede trekanter

25. maj 2011 af studerende20 (Slettet) - Niveau: B-niveau

 hej med jer.. jeg er lige i tvivl om sinusrelationerne kan bruges i en retvinklet trekant.. 

Altså fx, hvis jeg har en trekant CEF , hvor vinkel F= 90 grader og side e=12 og side f=34 

Er det muligt at sige 

sin(B) / b=sin(C)/ c     (altså her bruger jeg andre betegnelser) 

Jeg ved godt at man selvfølgelig kan bruge formlerne for retvinklede trekanter, men er det her helt udelukket? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. maj 2011 af vulcano (Slettet)

Det kan de, men de forkortes da F=90:

e / Sin(E) = f / Sin(90)

e / Sin(E) = f , da sin(90) = 1


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. maj 2011 af bonzoadam (Slettet)

Sin V= mod/hyp

Cos v= hos/hyp

Tan v= mod/hos

det er dem du bruger til retvinklede trekanter.


Svar #3
25. maj 2011 af studerende20 (Slettet)

 okay mange tak :) 


Svar #4
25. maj 2011 af studerende20 (Slettet)

 kan sinusrelationerne så slet ikke bruges :s


Brugbart svar (0)

Svar #5
25. maj 2011 af belar220 (Slettet)

#4
 

 kan sinusrelationerne så slet ikke bruges :s

Jo, det kan de. og du gør det rigtigt i dit oprindelige sp.

vulcano viser bare den matematisk korrekte måde at skrive/forkorte formlen hvis man bruger den til retvinklede trekanter. Men helt kort, jo det kan man. :-)


Svar #6
25. maj 2011 af studerende20 (Slettet)

 åh godt tak.. grunden til at jeg spørger er fordi jeg sad med denne opgave i går og blev helt bange for, at jeg havde regnet forkert .. Men hvad med cosinusrelationerne, de kan ikke burges på retvinklede trekanter kan de vel?


Brugbart svar (0)

Svar #7
25. maj 2011 af vulcano (Slettet)

#6 Jo de kan, men formlerne i #2 kan erstatte nødvendigheden deraf.


Svar #8
25. maj 2011 af studerende20 (Slettet)

 så man kan altså bruge begge dele når man skal beregne en vinkel i en retvinklet trekant :) ? 


Skriv et svar til: sinusrelationer i retvinklede trekanter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.